Старші за 60 років вакциновані українці віднині можуть придбати ліки за гроші з «єПідтримки»

12:46, 24.01.2022
Старші за 60 років вакциновані українці віднині можуть придбати ліки за гроші з «єПідтримки»

Віднині "Вовину" тисячу люди похилого віку можуть використати на лпридбання ліків.

Із 24 січня вакциновані українці старші за 60 років мають можливість придбати ліки за гроші з «єПідтримки». Це можна зробити як онлайн, так і офлайн.

 

Як інформує УМ, про це 24 січня повідомляє «Дія» у своєму Telegram-каналі.

 

«У момент проведення платежу банк перевірятиме, чи вже виповнилося вам 60 років. Коли ви оформили картку «єПідтримка» — не має значення. Головне, щоб вам було 60 років та ви мали «зелений» СOVID-сертифікат у «Дії», — зазначили там.

 

19 грудня 2021 року в Україні стартувала програма виплати всім вакцинованим громадянам по 1 000 гривень. Їх можна буде витратити лише у певних сферах: придбати абонемент у спортзал або фітнес-клуб, відвідати кінотеатр, театр, музей, концерт, виставку. Також можна купити книжки чи квитки для мандрівок всередині країни, на внутрішні залізничні та авіаперевезення.

 

Програма виплат «єПідтримка» діятиме протягом усього 2022 року. Гроші, які люди отримають на картку, можна витратити протягом чотирьох місяців з дати надходження коштів.

 

Як повідомляла УМ, рішення про встановлення в Івано-Франківській області червоного рівня епідемічної небезпеки з 24 січня  ухвалено Державною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.