Росія прагне привести до влади в Україні «проросійського» Мураєва

09:20, 23.01.2022
Росія прагне привести  до влади в Україні «проросійського» Мураєва

Мураєв відомий своїми проросійськими настроями (facebook.com/e.murayev)

Російська влада прагне встановити проросійського лідера в Києві, оскільки розглядає питання про вторгнення й окупацію України.

 

Як інформує Україна молода, про це йдеться у заяві  , оприлюдненій МЗС Великої Британії.

 

“Ми маємо інформацію, яка вказує, що, ухвалюючи рішення про можливе вторгнення й окупацію України, уряд РФ намагається привести до влади у Києві проросійського лідера. Як потенційного кандидата розглядають колишнього депутата Євгена Мураєва”, - йдеться у заяві.


У британському МЗС зазначили, що у них є інформація, що російські спецслужби підтримують зв'язки з багатьма колишніми українськими політиками, зокрема це: 


—Сергій Арбузов, перший віцепрем'єр-міністр України в 2012-2014 роках, в. о. прем'єр-міністра в 2014 році,
—Андрій Клюєв, перший віцепрем'єр-міністр у 2010-2012 роках, керівник адміністрації колишнього президента України Януковича,
—Володимир Сівкович, колишній заступник голови Ради національної безпеки і оборони (РНБО),
—Микола Азаров, прем'єр-міністр України в 2010-2014 рр.

 

Британське МЗС вказує, що деякі з них "мають контакти з офіцерами російської розвідки, які зараз беруть участь у плануванні нападу на Україну".

 

Як зазначила міністр закордонних справ Ліз Трас, ця інформація, проливає світло на масштаби російської діяльності, спрямованої на підрив України, і дозволяє зрозуміти мислення Кремля". 

 

“Росія повинна знизити напруження, припинити кампанію агресії й дезінформації, а також просуватися шляхом дипломатії. Велика Британія та наші партнери вже неодноразово казали, що будь-яке військове вторгнення в Україну буде величезною стратегічною помилкою й матиме високу ціну”, - наголосила Трасс.

 

Сам Мураєв заперечив, що є проросійським кандидатом, але подробиці пообіцяв повідомити згодом. 

 

Як повідомляла УМ, Москва вбачає «жахливі масштаби» порушень та утиск російськомовних громадян в Україні внаслідок підтримки української мови в нашій державі. Зокрема, у Кремлі українські закони про про мову, освіту та корінні народи у чергове назвали «дискримінаційними»