Україна отримала 2 мільйони швидких тестів для визначення коронавіруса

16:19, 20.01.2022
Україна отримала  2 мільйони швидких тестів для визначення коронавіруса

В МОЗ повідомили, що Україна повністю забезпечена експрес-тестами для безперервної роботи на кілька місяців

Два мільйони експрес-тестів на коронавірус, що були придбані за фінансової підтримки Світового банку прибули в Україну. Вартість закупівлі становить 7 035 769 доларів.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомила пресслужба МОЗ.  

 

«За підтримки дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україну прибуло 2 мільйони швидких тестів для визначення коронавірусної хвороби. Зокрема, за фінансової підтримки Світового банку та у співпраці з МОЗ Дитячий фонд закупив та доставив експрес-тести до Києва», - йдеться у повідомленні.

 

Голова МОЗ Віктор Ляшко повідомив, що Україна вже повністю забезпечена тестами на кілька місяців безперервної роботи.

 

«Ми вдячні нашим міжнародним партнерам за підтримку у боротьбі з пандемією. Зараз як ніколи важливим є своєчасне виявлення випадків коронавірусної хвороби, адже від цього напряму залежать темпи поширення COVID-19», - заявив він.

 

Швидкі тести на виявлення СOVID-19 виробляються компанією SD Biosensor Inc. у Республіці Корея. Тестові системи будуть передані ДП «Укрвакцина» для подальшого розподілу по закладам охорони здоров'я у всіх областях України.

 

За словами голови представництва ЮНІСЕФ в Україні Мурата Шахіна, збільшення кількості тестувань є критично важливим для контролю за поширенням вірусу.

 

«Розширення доступу до безкоштовних тестів, своєчасне виявлення контактних осіб та ізоляція допоможуть перервати ланцюг передачі інфекції», - сказав він.

 

Як повідомляла УМ, в Україні знову розпочався спалах коронавірусу.