Блінкен прибув до Берліну для перемовин із трьома країнами Європи

11:58, 20.01.2022
Блінкен прибув до Берліну для перемовин із трьома країнами Європи

Держсекретар США Ентоні Блінкен махає рукою, коли він прибуває в аеропорт Берлін Бранденбург у Берліні, Німеччина, 20 січня 2022 року. (Фото: Алекс Брендон/REUTERS)

Ентоні Блікен – Державний секретар Сполучених Штатів – прилетів до Берліна, щоб обговорити з європейськими союзниками можливий тиск на Росію на тлі загрози вторгнення до України.

 

Як інформує УМ, про це 20 січня повідомило агенство Reuters.

 

У Державному департаменті повідомили, що Блінкен проведе перемовини з Німеччиною, Францією та Британією, перш ніж у п’ятницю зустрітися в Женеві з російським міністром закордонних справ Сергієм Лавровим.

 

Повідомляється, що держсекретар також виголосить у Берліні промову, присвячену ситуацію в Європі. Джерела в Держдепі повідомили, що у промові йтиметься про те, що нинішня криза є критичним моментом для міжнародного порядку, заснованого на верховенстві права.

 

 

ЗМІ відзначає, що ці перемовини з європейськими країнами пройдуть на тлі заяви президента США Джо Байдена про те, що Росія збирається вторгнутися до України.

 

У середу, 19 січня, державний секретар США Ентоні Блінкен перебував з візитом у Києві.

 

Як повідомляла УМ, США дозволили балтійським союзникам НАТО — Естонії, Литві та Латвії  — постачання зброї американського виробництва в Україну. Тепер ці країни можуть передати Києву протитанкові системи та ракети класу «земля-повітря».

 

Фото: State Department Photo by Ron Przysucha