Меркель запропонували «м’ясну» посаду в ООН

10:17, 19.01.2022
Меркель запропонували «м’ясну» посаду в ООН

Анхела Меркель навряд чи відмовиться від пропозиції підзаробити й попрацювати в ООН.

Антоніу Гутерреш - Генсек ООН - запропонував ексканцлеру ФРН, 67-річній Ангелі Меркель зайняти консультативну посаду в одній із структур Організації Об'єднаних Націй.

 

Як інформує УМ, про це 19 січня повідомила DW.

 

За даними агентства dpa, йдеться про позицію голови консультативної ради з глобальних суспільних благ, які могли б послужити на користь усього людства. Серед компетенцій цього органу мають опинитися питання міжнародного регулювання, зокрема, у сфері торгівлі чи безпеки польотів.

 

Консультативний орган з глобальних суспільних благ - один із флагманських проектів Гутерреша, який він просуває в рамках реформування ООН. У червні 2021 року Гутерреш був затверджений на посаді генсека ООН на другий п'ятирічний термін – з 1 січня 2022 року до 31 грудня 2026 року.

 

Свою пропозицію, за даними агентства, Гутерреш виклав у листі. Співрозмовники dpa в ООН вважають згоду Меркель зайняти запропоновану посаду малоймовірною. Офіційно в організації не коментують факту пропозиції. Представники ексканцлера і вона сама поки що також не висловилися з цього приводу.

 

В інтерв'ю DW перед тим, як залишити посаду голови кабміну Німеччини, Меркель сказала, що політикою більше не збирається займатися. "Я не вирішуватиму політичні конфлікти - я займалася цим багато років: 16 років на посаді федерального канцлера, з задоволенням у Європейському Союзі, на міжнародному рівні, я завжди виступала за мультилатералізм", - наголосила вона. "Зараз я ще не знаю, чим займуся. Я вже говорила: спочатку я трохи відпочину, а потім подивимося, що спаде мені на думку", - додала Меркель.

 

Ангела Меркель очолювала уряд ФРН із 2005 року. У жовтні 2018 року вона оголосила, що у виборах до бундестагу в 2021 році не братиме участі як кандидат на посаду канцлера ФРН.

 

У грудні соціал-демократа Олафа Шольца було обрано новим канцлером ФРН.

 

Як повідомляла УМ, замість Анхели Меркель, яка обіймала посаду канцлера Німеччини впродовж 16 років, німецький  Бундестаг у середу, 8 грудня, обрав соціал-демократа Олафа Шольца.