Директор ЦРУ таємно приїздив до України та зустрічався із Зеленським

14:15, 18.01.2022
Директор ЦРУ таємно приїздив до України та зустрічався із Зеленським

Директор ЦРУ Вільям Бернс зустрівся із Зеленським. У ході розмови обговорили ситуацію щодо можливого вторгнення військ РФ в Україну

Вільям Бернс, директор ЦРУ, відвідав Київ, де зустрівся з колегами з місцевих спецслужб та президентом України Володимиром Зеленським. У ході неоголошеної поїздки до України він обговорював з українською владою ризики російського вторгнення

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє CNN.

 

Стало відомо, що голова американського розвідувального управління також проконсультувався із колегами з української розвідки щодо загрози російського вторгнення.

 

«Вони обговорили ризики для України. Перебуваючи там, він також мав можливість обговорити наявну ситуацію та зусилля по деескалації з президентом Зеленським», — йдеться в повідомленні.

 

Раніше Бернс був ключовим посередником між США, Росією та Україною. На початку листопада він спілкувався по телефону із Володимиром Путіним, щоб висловити «серйозну стурбованість» США діями РФ.

 

Як повідомляла УМ, делегація Конгресу США відвідала Київ, щоб підтвердити двопартійну підтримку суверенітету й територіальної цілісності України та висловити підтримку її демократичним реформам.