Конгресмени США приїхали в Україну

13:01, 17.01.2022
Конгресмени США приїхали в Україну

Під час ділової зустрічі з делегацією конгресменів США. (Фото: Твіттер Dmytro Kuleba)

Сьогодні Київ відвідує делегація Конгресу США, щоб підтвердити двопартійну підтримку суверенітету й територіальної цілісності України та висловити підтримку її демократичним реформам.

 

Як інформує УМ, про це повідомили в пресслужбі посольства США.

 

До складу делегації входять сенатори- республіканці Роб Портман, Кевін Крамер, Роджер Вікер та сенатори-демократи Кріс Мерфі, Джин Шахін, Емі Клобучар і Річард Блюменталь.

 

Вони планують зустрітися з Президентом України Володимиром Зеленським, міністром внутрішніх справ Денисом Монастирським та міністром оборони Олексієм Резніковим.

 

Сенатори також зустрінуться з міністром енергетики Германом Галущенком та іншими представниками енергетичного сектору для обговорення енергетичної безпеки України.

 

Після зустрічі з Президентом України сенатори проведуть брифінг для ЗМІ.

 

Візит в Україну двопартійної делегації Конгресу США сприяє стримуванню подальшої російської агресії.

 

Про це у Твіттері написав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, який у Києві зустрівся з делегацією.

 

"Радий вітати двопартійну делегацію Конгресу США на чолі з сенатором Робом Портманом і сенаторами Крісом Мерфі, Джин Шахін, Емі Клобучар, Річардом Блюменталем, Роджером Вікером. Цей вчасний візит зміцнює стратегічне партнерство Україна-США, сприяє стримуванню подальшої агресії РФ", - зазначив Кулеба.

 

Нагадаємо, що 17 січня федеральний міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок здійснить свій перший після призначення візит до України. 17 січня також розпочнеться дводенний візит до України міністра закордонних справ Канади Мелані Жолі.

 

Як повідомляла УМ, Україна отримає від  Данії 22 мільйони євро на посилення сектору безпеки. Ці кошти мають допомогти країні «зміцнити стійкість і здатність справлятися з тяжкими наслідками війни на Донбасі». Про це  повідомив глава українського Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба.