Політичний ТікТок: Банкова відреагувала на повернення Порошенка

15:52, 17.01.2022
Політичний ТікТок: Банкова відреагувала на повернення Порошенка

Прихильники Порошенка перед Печерським судом. (facebook.com/petroporoshenko)

Михайло Подоляк - радник голови Офісу президента – заявив, що виступ перед своїми прихильниками п'ятого президента, лідера "Європейської солідарності" Петра Порошенка після повернення до країни свідчить про його неповагу до процесуальних правил.

 

Як інформує УМ, про це він сказав в коментарі ВВС.

 

«Якщо вже людина поїхала за кордон у терміновому порядку, побачивши поруч із собою представників правоохоронного органу, то цілком логічно, що повернення такої людини до країни передбачає деякі прості процедури. Отримати процесуальний документ, з'явитися до суду – це ті речі, у яких немає нічого складного чи незвичайного.

 

Але якщо людина перетворює це на якийсь виступ із масовкою, якщо кожен крок в аеропорту супроводжує істеричними криками, то це явно свідчить про надзвичайну екзальтацію та неповагу до базових процесуальних правил», - заявив, зокрема, Подоляк.

 

За його словами, дії Порошенка не мають "ні найменшого відношення до реальної політики".

 

"Все, що робить у публічному полі пан Порошенко, не має відношення до держави, реальної політики, адекватної політичної конкуренції. Це скоріше спроби зайняти своє місце в хайповому потоковому політичному ТікТоці", - вважає Подоляк.

 

Нагадаємо, що 20 грудня 2021 року колишньому президенту України, лідеру партії "Європейська солідарність" Петру Порошенку підписали підозру в держзрадіта сприянні тероризму в рамках розслідування справи про незаконні постачання вугілля з окупованих територій. Його викликали на допит на 23 грудня, тоді як він був у Європі.

 

Офіс генпрокурора погодив клопотання про обрання запобіжного заходу Порошенку у вигляді арешту з можливістю внесення заставиу розмірі 1 млрд грн.

 

6 січня 2022 року стало відомо, що Печерський районний суд Києва арештував майно Порошенкау справі про державну зраду.

 

17 січня Порошенко повернувсяз Варшави до Києва і з аеропорту вирушив до суду.

 

Як повідомляла УМ, у понеділок вранці Порошенко зі скандалом пройшов прикордонний контроль (йому не повертали паспорт 15 хвилин) і виступив перед прихильниками у Жулянах.

 

Наразі Печерський районний суд обрає запобіжний захід п’ятому президенту України, лідерові «Європейської солідарності» Петрові Порошенку.