Українська драма «Із зав’язаними очима» про бійчиню ММА доступна онлайн

19:06, 14.01.2022
Українська драма «Із зав’язаними очима» про бійчиню ММА доступна онлайн

Головну роль виконала лавреатка премії «Золота дзиґа» Марина Кошкіна. (facebook.com/Blindfold.kino)

Спортивна драма «Із зав’язаними очима» Тараса Дроня вийшла на онлайн-платформі Takflix.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомила прес-служба Держкіно у Фейсбуці.

 

Фільм доступний на всіх територіях, із англійськими субтитрами.

 

У Держкіно розповідають, що стрічка «Із зав’язаними очима» – це історія бійчині ММА Юлії. Вона займається змішаними єдиноборствами з дитинства і не знає іншого світу, крім окресленого сіткою бійцівського рингу.

 

«За сюжетом фільму, російсько-українська війна закінчилася, але коханий головної героїні так і не повернувся. Це потрясіння спонукає Юлію піти всупереч суспільним стереотипам та шукати долі за межами великого спорту. Проте минуле не хоче відпускати дівчину», - йдеться у повідомленні.

 

 

Головні ролі у стрічці виконали: володарка кінопремії «Золота Дзиґа» Марина Кошкіна («Захар Беркут», «Віддана», «Забуті»), Олег Шульга («Червоний», «Позивний Бандерас») та Лариса Руснак («Стрімголов»).

 

«Головну роль виконала лавреатка премії «Золота дзиґа» Марина Кошкіна. Акторка пів року готувалася та напрацьовувала ходу і рухи спорстменки. Під час створення фільму авторів консультували справжні бійці ММA та військові», - повідомляється на офіційній сторінці фільму у Фейсбук.

 

Стрічка брала участь у майже 20 фестивалях, її відзначили нагородами в Німеччині, Індії, Бразилії, Іспанії.

 

Міжнародна прем’єра фільму відбулася на Варшавському кінофестивалі, де його визнали найкращим у конкурсі дебютних фільмів Competition 1–2. На Одеському міжнародному кінофестивалі 2021 року стрічка здобула приз FIPRESCI за найкращий повнометражний фільм.

 

Виробництво стрічки - компанія «Сучасне Українське Кіно» за підтримки Міністерства культури України, Львівської обладміністрації, Давидівської сільської ОТГ, Львівської міськради та співпродюсера Олександра Берби, власника інвестиційної компанії Asgard.

 

 

Як повідомляла «УМ», прем’єра кінострічки «Микола Леонтович та його Щедрик» відбулася у Вінниці.