У ВООЗ стверджують, що на вагітних можна випробовувати COVID-вакцини

15:05, 13.01.2022
У ВООЗ стверджують, що на вагітних можна випробовувати COVID-вакцини

Глава ВООЗ запропонував випробовувати COVID-препарати на вагітних

Вагітні не повинні ставати винятком щодо клінічних випробувань ліків і вакцин від COVID-19, оскільки при зараженні опиняються у групі підвищеного ризику тяжкого перебігу хвороби.

 

Як інформує Украна молода, про це на брифінгу зазначив генеральний директор ВООЗ Тедрос Аданом Гебреїсус, закликавши включати майбутніх матерів у клінічні випробування нових засобів лікування та вакцин від коронавірусу.

 

"Життєво важливо, щоб вагітні жінки у всіх країнах мали доступ до вакцин для захисту свого життя та життя своїх дітей. Ми також закликаємо включати вагітних жінок до клінічних випробувань нових засобів лікування та вакцин", - сказав він.

 

При цьому Гебреєсус зазначив, що випадки передачі вірусу дитині в утробі матері або під час народження вкрай рідкісні, а в грудному молоці не виявлялося активних частинок вірусу.

 

У зв'язку із цим керівник ВООЗ закликав не розділяти інфікованих COVID-19 жінок із їхніми новонародженими дітьми. "Це може нашкодити здоров'ю та благополуччю дітей у критично важливі перші дні після народження", - наголосив він.

 

Нагадаємо, цього тижня уряд Великобританії звернувся до вагітних жінок  із закликом пройти курс вакцинації від коронавірусу.

 

Як повідомляла УМ, в  Україні з 1 січня медзаклади  почали вести облік загального споживання антимікробних препаратів, однією з найбільших груп яких є антибіотики.