Залужний про ймовірний напад Росії: «Захищатимемо нашу землю до останньої краплі крові»

12:58, 12.01.2022
Залужний про ймовірний напад Росії: «Захищатимемо нашу землю до останньої краплі крові»

Валерій Залужний в районі ООС на початку січня 2022 року. (facebook.com/CinCAFU)

Головнокомандувач ЗСУ генерал-лейтенант Валерій Залужний обіцяє, що у разі повномасштабного вторгнення Росії в Україну наші військові боротимуться із окупантами до останньої краплі крові.

 

При цьому, Збройні сили України уважно стежать за діями РФ біля кордонів.

 

Як передає Україна молода, про це пан Залужний повідомив в інтерв'ю британському каналу Sky News, яке оприлюднено в середу.

 

На переконання Головнокомандувача ЗСУ, його місія полягає в тому, щоб підготувати Збройні сили для виконання завдань із захисту держави. Українська армія вже восьмий рік проводить операції в зоні ООС для захисту України та в разі потреби готова їх виконувати в будь-якій іншій області.

 

«У мене є Батьківщина, яку мені потрібно захищати, і у мене є Збройні сили, які мають бути готовими захищати нашу країну. Також можу додати, що ми взагалі ні на кого не збираємося нападати. Але ми захищатимемо нашу землю до останньої краплі крові», - наголосив генерал-лейтенант.

 

На запитання журналіста, чи зможуть ЗСУ протистояти великомасштабному російському вторгненню, генерал-лейтенант заявив, що вони це роблять, починаючи з 2014 року.

 

Також пан Залужний заявив, що не має ілюзій щодо того, що натівські військові не воюватимуть разом із українськими військовими.

 

«Я як Головнокомандувач несу відповідальність за свою країну та свої Збройні сили зокрема. Я не маю жодних ілюзій і не чекаю манни небесної. Я боровся та готував свої Збройні сили», - підкреслив він.

 

Також пан Залужний заявив, що британська місія з навчання українських військових є вкрай важливою для України, особливо в умовах можливого розширення агресії РФ.

 

За його даними, наразі близько 100 британських військових уже навчили близько 20 тисяч бійців ЗСУ.

 

Як повідомляла «УМ», глава Офісу президента Андрій Єрмак вважає, що на захист Батьківщини від російського вторгнення може стати понад 90% українців.

 

нагадаємо, Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний завітав до юного українського патріота Богдана у гості в день Різдва і зідйснив його мрію.