На кордоні Азербайджану та Вірменії точаться бої

10:48, 12.01.2022
На кордоні Азербайджану та Вірменії точаться бої

Знову загострення на азербайджансько-вірменському кордоні.

Відновлення бойових дій на кордоні Азербайджану та Вірменії 11 січня спричинило загибель чотирьох військових, є й поранені.

 

Як інформує УМ, про це повідомили оборонні відомства двох країн.

 

З азербайджанської сторони 11 січня загинув один військовослужбовець, повідомляє міноборони Азербайджану.

 

Водночас Новини-Вірменія з посиланням на Міноборони країни повідомили про загибель трьох та поранення двох військовослужбовців.

 

Обидві сторони звинуватили одна одну в провокаціях та обстрілах.

 

Зокрема, як пише в середу Trend із посиланням на Міністерство оборони Азербайджану, підрозділи збройних сил Вірменії з 23:20 11 січня до 05:10 12 січня з території населеного пункту Юхари Шорджа Басаркечарського району періодично обстрілювали зі стрілецької зброї та великокаліберних кулеметів у селах Зейлік, Йелліджа Кяльбаджарського району, а з території населених пунктів Чинарли, Муганджиг Шамшаддінського району – позиції Збройних сил Азербайджану, розташовані в селах Мунджуглу, Агбулаг, Гоша, Коханабі та Асрік Джірдахан Товузького району.

 

У всіх випадках підрозділами азербайджанської армії протилежній стороні було дано пропорційну відповідь, йдеться в повідомленні.

 

Нагадаємо, що 13 листопада Міноборони Азербайджану опублікувало заяву про поновлення обстрілів з боку Вірменії у Нагірному Карабаху.

 

У свою чергу, в Єревані заявили, що азербайджанські військові стріляли у напрямку вірменських позицій.

 

Міністерство оборони Азербайджану повідомило про сім загиблих внаслідок військової операції з боку Вірменії на ділянках державного кордону.

 

Водночас в Міноборони Вірменії повідомила про те, що вірменська сторона внаслідок бойових дій на кордоні з Азербайджаном має одного вбитого, 13 полонених військовослужбовців. Також у ході бойових дій було втрачено зв'язок ще з 24 військовослужбовцями, їхня доля наразі невідома.

 

Як повідомляла УМ, нові збройні сутички відбулися на кордоні Вірменії та Азербайджану в липні. Сторони звинувачують у нападі один одного, вогонь не припиняється і зараз.