Комісія Україна-НАТО: Київ змінив своє представництво

11:36, 10.01.2022
Комісія Україна-НАТО: Київ змінив своє представництво

Віцепрем'єрка Ольга Стефанішина (Фото: Фейсбук Офіс Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції)

Українську сторону на засідання Комісії Україна-НАТО представлятиме віцепрем’єрка з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина.

 

Як інформує УМ, про це 10 січня йдеться у повідомленні офісу віцепрем’єрки у Фейсбуці. .

 

"Сьогодні, 10 січня, віцепрем'єрка Ольга Стефанішина візьме участь у засіданні Комісії Україна-НАТО у Брюсселі, яке буде присвячене питанням регіональної безпеки" – сказано в повідомленні.

 

Раніше у НАТО анонсували участь глави МЗС Дмитра Кулеби у засіданні.  ЄвроПравда звернулася за коментарем до МЗС і там підтвердили, що Україну представить Ольга Стефанішина.

 

В офісі віцепрем’єрки нагадали, що проведення засідання Комісії Україна-НАТО було предметом телефонної розмови Президента України Володимира Зеленського з Президентом США Джо Байденом 3 січня.

 

Там також додали, що 19 січня заплановано ще одне засідання Комісії Україна-НАТО у рамках візиту віцепрем'єрки Ольги Стефанішиної. Метою зустрічі є обговорення з партнерами підсумків реалізації Річної національної програми під егідою Комісії Україна-НАТО у 2021 році.

 

Нагадаємо, 12 січня, заплановане проведення Ради Росія-НАТО, яку генсек Єнс Столтенберг скликав після висунення Кремлем так званих "гарантій безпеки" і вимоги нерозширення НАТО.

 

Як повідомляла УМ, заступник міністра закордонних справ РФ, глава російської делегації Сергій Рябков зробив низку скандальних заяв одразу після прибуття до Женеви, де мають відбутися переговори із США щодо так званих «гарантій безпеки».