Відпочинок у Буковелі під час новорічних свят сягає захмарних цін

09:46, 05.01.2022
Відпочинок у Буковелі під час новорічних свят сягає захмарних цін

Цьогоріч святковий відпочинок у Буковелі зрівнявся за цінами з австрійським

Цьогоріч українці просто шоковані розцінками на гірськолижні курорти, які  ледь не конкурують з європейськими. Святковий відпочинок на популярному карпатському курорті Буковель вже наздоганяє за цінами пропозиції відпочинку в Австрії.

 

Як інформує Україна молода, дані про вартість номерів взято із Bukovel.com.

 

Стандартний номер на одну ніч для двох дорослих щонайменше коштує  2,4 тис. грн. 

 

Винайняти номери класу люкс та напівлюкс на двох людей 6-7 січня коштуватиме в готелях Буковеля 3-8 тис. грн за ніч. У наступні кілька днів ціна дещо знизиться, але незначно. Щоправда, до цієї вартості, як правило, включено сніданок.

 

Вартість апартаментів класу люкс та суперлюкс починається з 9 тис. грн за ніч на двох дорослих. 

 

За окреме шале з трьома спальнями доведеться заплатити 23 тис. грн за ніч чи більше. Проте до цієї вартості, окрім сніданку, можуть бути включені SPA-процедури, нічне катання тощо.

 

На Booking.com найдешевша ніч на двох на 6-7 грудня коштує від 1700 грн. 

 

Варто зазначити, що у багатьох готелях вже з 10 січня вартість однієї ночі перебування подешевшає, подекуди вдвічі чи навіть втричі. 

 

Щодо самого катання, його вартість у святковий сезон (2-6 січня) стартує від 1029 грн за один день стандартного пакету послуг. У разі обрання VIP-умов катання доведеться викласти вдвічі більшу суму за один день лижних пригод. 

 

Варто зазначити, що на провідних курортах Австрії Ski-паси у вищий сезон коштують близько 60 євро (1800 грн) за день. При цьому, там значно кращий рівень сервісу та інфраструктури.

 

Досить дорогим впродовж свят на популярному курорті є і харчування, причому це стосується як «вуличної їжі» в магазинах, так і пропозицій ресторанів.

 

У залежності від відстані до підйомника, горня кави може коштувати 70-120 грн: тарілка борщу – 150-200 грн. За порцію м’ясної страви, такої як смажені реберця чи ковбаски гриль доведеться викласти 500-700, а подекуди і 1000 грн.

 

У середньому обід на одну людину в Буковелі під час новорічних та різдвяних свят коштує не менше за 800 грн без урахування алкоголю, а 500 грн доведеться віддати за легкий сніданок чи вечерю.

 

Нагадаємо, «Укрзалізниця» на період новорічних свят запустила «Буковельський експрес» за маршрутом Львів – Ясіня. Поїзд робитиме зупинки на станціях Івано-Франківськ, Яремче, Микуличин, Татарів, Ворохта та ін. Експрес курсуватиме щодня до 16 січня 2022 року. Потім поїзд курсуватиме по п’ятницях, суботах та неділях. 
 

Як повідомляла УМ, цьогоріч до закарпатських гірськолижних  курортів пускатимуть  лише з COVID-документами.