Гірськолижні курорти працюватимуть тільки для вакцинованих

18:13, 01.12.2021
Гірськолижні курорти працюватимуть тільки для вакцинованих

На гірськолижні курорти пускатимуть лише із ковід-сертифікатом (facebook.com/bukovel)

В умовах пандемії уряд вирішив не обмежувати роботу закарпатських курортів, проте  у готелі та на територію курортних установ пускатимуть лише з COVID-документами.
 
Як інформує Україна молода, про це йдеться у постанові №21 головного санітарного лікаря від 1 грудня Ігоря Кузіна.
 
Для відвідування гірськолижних курортів цього року доведеться надати COVID-сертифікат, негативний ПЛР-тест чи довідку про одужання від коронавірусу.
 
Перевірку цих документів потрібно буде проводити під час купівлі/обміну абонементу на гірськолижне катання та/або гірськолижне спорядження у спеціально організованих центрах.
 
Після перевірки туристам рекомендується видавати спеціальні значки, можливо, у вигляді наклейки на верхній одяг або шолом для ідентифікації, що надасть можливість і надалі користуватися іншими послугами без повторного пред'явлення та перевірки документів.
 
Зокрема, такі наклейки ідентифікуватимуться при користуванні канатними дорогами, вуличними ярмарками, розважальними установами, що розташовані на відкритій території.
 
Керівники об'єктів господарювання на території курортів повинні забезпечити туристів/клієнтів достатнім запасом ЗІЗ, постійною наявністю рідкого мила, антисептиків, паперових рушників, а також забезпечити вологе прибирання та централізований збір використаних ЗІЗ.
 
Крім того, туристи повинні перебувати в закритих приміщеннях курорту в масках і на вимогу пред'являти COVID-документи.
 
Як повідомляла УМ, вчені довели, що носіння масок знижує захворюваність на коронавірус на 55%.