Десантник Станіслав Богуславський загинув від ворожої кулі під Авдіївкою

19:51, 02.01.2022
Десантник Станіслав Богуславський загинув від ворожої кулі під Авдіївкою

Молодший сержант Станіслав Богуславський. (facebook.com/dshv25opdbr)

Молодший сержант 25-ї окремої повітрянодесантної Січеславської бригади Станіслав Богуславський загинув під час ворожого обстрілу позицій ЗСУ в районі Авдіївки напередодні Нового року, 31 грудня ввечері.

 

Захиснику України було 23 роки (до 24-річчя йому лишалося менше місяця), він уродженець Новомосковська Дніпропетровської області.

 

Як інформує Україна молода, прізвище полеглого воїна оприлюднила Січеславська бригада у соцмережах у неділю, 2 січня.

 

«Із сумом повідомляємо, 31.12.2021 року в наслідок ворожого обстрілу отримав поранення не сумісне з життям наш побратим молодший сержант Богуславський Станіслав Андрійович.

 

Це важка втрата для кожного з нас... Молодший сержант Богуславський С.А. був щирою, відкритою людиною, готовий завжди протягнути руку допомоги своїм побратимам, серед яких  користувався повагою та авторитетом. Але ворог своїми підступними діями обірвав життя десантника, патріота, справжнього сина свого народу...», - йдеться у повідомленні бойових побратимів десантника.

 

Командування та особовий склад військової частини висловлюють глибокі співчуття рідним та близьким захисника України.

 

«Вічна пам'ять герою...Не пробачимо!!!», - додають у дописі.

 

Станіслав Богуславський народився 23 січня 1998 року, як зазначається на його сторінці у Facebook.

 

Бойові побратими також зазначають, що несподіваний обстріл позицій стався за кілька годин до Нового року.

 

Після поранення Станіслава бійці викликали евакуацію, медики були напоготові. Перша медична допомога була надана, але врятувати десантника не вдалося…

 

Відомо, що Богуславський служив у Січеславській бригаді з 2018 року, свій бойовий шлях на фронті почав у Кам’янці, неподалік Авдіївки. Пройшов кілька ротацій, був командиром відділення.

 

«Дуже хороший був, безвідмовний. Ніколи нікому не відмовляв. Навіть якщо допомоги потребували хлопці, які вже звільнилися, – він завжди всім допомагав», – розповідає бойовий побратим полеглого воїна Олександр.

 

Інший побратим Іван розповів: «Це був солдат, який вже встиг стати воїном. Він був дійсно прикладом для всіх – такий могутній, кремезний парубок. Надійний, завжди міг підставити плече у скрутну хвилину. Нам таких дуже не вистачає… Які можуть пройти з тобою пліч-о-пліч через будь-які обставини».

 

Як повідомляла «УМ», 16 грудня 2021 року від снайперської кулі біля Павлополя загинув боєць 74-го окремого розвідувального батальйону старший солдат Станіслав Запорожець.