Станіслав Запорожець похований з військовими почестями на Луганщині, фото

21:10, 20.12.2021
Станіслав Запорожець похований з військовими почестями на Луганщині, фото

Попрощатись зі Станіславом Запорожцем в місті Новодружеськ прийшли друзі, рідні і близькі, бойові побратими, представники місцевої влади, волонтери, патріоти. (facebook.com/LuhanskTCKtaSP)

Старший солдат 74-го окремого розвідувального батальйону Станіслав Запорожець похований з військовими почестями на Луганщині в понеділок, 20 грудня.

 

Прощання із полеглим захисником України, життя якого обірвав у 30 років ворожий снайпер, відбулося у його рідному місті Новодружеськ, підпорядкованого Лисичанській міськраді, Сєвєродонецького району.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Луганський обласний ТЦК та СП.

 

Попрощатись з бійцем прийшли друзі, рідні і близькі, бойові побратими, представники місцевої влади, волонтери, представники патріотичних громадських організацій.

 

Щирі співчуття рідним та близьким та подяку матері за сина висловили заступник командира батальйону де проходив службу хлопець, представники Луганського ОТЦК та СП, Оперативного командування «Схід» та Лисичанської військово-цивільної адміністрації.

 

 

Звертаючись до близьких начальник відділу морально-психологічного забезпечення ОК «Схід» підполковник Сергій Самчук вручив матері загиблого хлопця грамоту пошани та скорботи від Головнокомандувача ЗС України генерал-лейтенанта Валерія Залужного.

 

 

«Хлопці, які призиваються до нас з Донецької та Луганської області, це дуже патріотичні хлопці. Ви самі розумієте, яка ситуація складається в цих регіонах, і те, що він пішов захищати Батьківщину, відвойовувати свій край, це багато про що каже. Він виконував завдання на бойовій позиції, і так сталося, що куля снайпера наздогнала його. Він дістав поранення, не сумісне з життям. Загинув миттєво», – сказав під час похорону військовослужбовець ЗСУ Едуард у коментарі «5 каналу».

 

Тоді як військовослужбовець ЗСУ Дмитро зауважив: «Ворог використовує високотехнологічну зброю, оптичні прилади. І демонструє, на жаль, високу виучку майстерності. Дуже непросто з таким ворогом і плюс збіг прикрих обставин. Такий постріл убиває раз на сотню, а може й на 1000. На превеликий жаль, у боротьбі за волю вітчизни загинув наш герой».

 

Поховали Станіслава у рідному місті Новодружеськ.

 

 

У нього залишились мати та брат.

 

Відомо, що з 2019 року розвідник Запорожець пішов захищати рідну землю.

 

Як повідомляла «УМ», 16 грудня 2021 року  біля міста Красногорівка на Донеччині, життя Станіслава Запорожця обірвав ворожий снайпер, який поцілив у тепловізор з якого розвідник спостерігав за окупантами.