РФ вважає «недоцільним» позачергове засідання ТКГ ініційоване Україною – Гармаш

17:00, 29.12.2021
РФ вважає  «недоцільним» позачергове засідання ТКГ ініційоване Україною – Гармаш

Позачергове засідання ТКГ Україна вимагала у зв'язку з порушеннями режиму припинення вогню. (Фото: Фейсбук Sergiy Garmash)

Проведення позачергового засідання Тристоронньої контактної групи, запропонованого Україною, російська сторона назвала «недоцільним».

 

Як інформує УМ, про це представник ОРДО в українській делегації у ТКГ журналіст Сергій Гармаш повідомив 29 грудня у Фейсбуці.

 

«Одразу очевидно, кому що потрібно. Ми запросили позачергове засідання ТКГ у зв'язку з порушеннями режиму припинення вогню. Надійшла відповідь російської сторони: «недоцільно», - написав Гармаш.

 

За даними ЗМІ, 28 грудня українська делегація у ТКГ ініціювала позачергове засідання у зв’язку з порушенням режиму припинення вогню. Делегація запропонувала провести засідання у середу, 29 грудня.

 

Виконувач обов'язків першого заступника глави української делегації Андрій Костін зазначив, що "направив листа на адресу представника ОБСЄ у ТКГ із пропозицією скликати на завтра (29 грудня – ред.) позачергове засідання ТКГ у зв'язку з порушенням режиму припинення вогню".

 

Як повідомляла УМ, українська делегація заявила протест проти підписання 15 листопада 2021 р. президентом РФ указу, який передбачає визнання Російською Федерацією так званих «сертифікатів щодо походження» товарів, що видаються на тимчасово окупованих Російською Федерацією територіях у Донецькій та Луганській областях.