Путін попереджає НАТО про «різну реакцію» РФ на відмову від «гарантій безпеки»

11:36, 26.12.2021
Путін попереджає НАТО про «різну реакцію» РФ на відмову від «гарантій безпеки»

(kremlin.ru)

Президент Росії Володимир Путін попереджає країни Заходу, як входять до Північноатлантичного Альянсу, що реакція Москви на розширення НАТО «може бути різною».

 

За його словами, це станеться у випадку відмови Заходу надати Росії так звані «гарантії безпеки».

 

Як передає Україна молода, позицію Кремля наводять російські ЗМІ в неділю.

 

Зокрема, Путін заявляє, що «відповідь РФ може бути найрізноманітнішою і буде залежати від рекомендацій воєнних експертів» у випадку відмови США і НАТО надати «гарантії безпеки».

 

При цьому президент РФ нібито «розраховує, що Росія і США зможуть досягнути юридично закріпленого переговорного результату за гарантіями безпеки».

 

Мовляв, Кремль планує досягнути дипломатичного результату, а не для того, щоб «щось припинити».

 

Нагадаємо, що Росія вимагає від Сполучених Штатів й НАТО гарантій, що до Альянсу не вступить Україна та низка інших країн.

 

Як повідомляла «УМ», 17 грудня МЗС РФ оприлюднило "проєкти договорів" про фактично розподіл сфер впливу в Європі, які Москва хоче підписати з НАТО та Вашингтоном.

 

У Білому домі на це відповіли, що США не розпочнуть консультації з Кремлем без європейських союзників та партнерів. При цьому в НАТО заявили, що розглядають можливість діалогу з РФ щодо цього питання, але з урахуванням позиції України.

 

Нові супутникові знімки показують, що Росія продовжує нарощувати свої сили в анексованому Криму та поблизу України.