«Червоні лінії»: Путін назвав умови ненападу Росії на Україну

13:18, 23.12.2021
«Червоні лінії»: Путін назвав умови ненападу Росії на Україну

Що робиться у голові російського "царька" - зрозуміти важко.

Президент Росії Володимир Путін відповів, чи може він гарантувати, що РФ не нападе на Україну.

 

На його переконання, це залежатиме від "забезпечення безпеки Росії".

 

Як інформує УМ, про це «Путлер»  заявив під час прес-конференції 23 грудня.

 

Зокрема,  журналіст Sky запитав Путіна, чи може він беззаперечно гарантувати, що Росія не буде нападати на Україну, чи це залежатиме від переговорів.

 

Наші дії залежатимуть не від переговорів, а від безумовного забезпечення безпеки Росії. У зв'язку з цим ми дали зрозуміти, що подальший рух НАТО на Схід є неприйнятним. Хіба це ми прийшли із ракетами на кордон США? Ні, це США прийшли із ракетами до нас на поріг, - сказав Путін.

 

Крім того, російський президент вкотре заявив, що Україну начебто "створив Володимир Ленін", а США і НАТО порушили гарантії не розширюватися на схід.

 

Нагадаємо, що Російська Федерація пропонує Організації Північноатлантичного договору відмовитися від прийняття України до Альянсу і відмовитися "від ведення будь-якої військової діяльності на території України".

 

Також РФ пропонує США не створювати військові бази на території країн колишнього СРСР і не приймати ці країни у НАТО.

 

Володимир Путін вважає "червоною лінією" членство України в НАТО. У грудні, коментуючи дані про переміщення російських військ, глава Кремля заявив, що вимагатиме від Альянсу гарантія невступу України.

 

Байден на переговорах з Путіним 7 грудня відмовився дотримуватися встановлених Кремлем "червоних ліній" щодо можливого членства України у військовому Альянсі.

 

Генсек НАТО Йенс Столтенберг, у свою чергу, підтвердив, що РФ не має права вето на членство України в НАТО. Однак 9 грудня він запросив представників Росії зустрітися у рамках засідання Ради НАТО-РФ на тлі накопичення російських військ в України, що негативно сприйняли країни східного флангу Альянс.

 

В Україні переконані, що позаблоковість України жодним чином не зменшить "апетит" Путіна. Президент Володимир Зеленський підкреслив, що північноатлантичне майбутнє України вирішує її народ, а не Росія.

 

Західні розвіддані підтверджують підозрілі переміщення військ РФ уздовж кордону з Україною. У розвідці припускають, що РФ спробує ще раз вторгнутися на територію країни вже цієї зими.

 

Як повідомляла УМ, в Міноборони РФ заявили, що понад 1200 російських десантників та понад 250 одиниць військової техніки залучать до навчання з бойовими стрільбами в окупованому Криму та Краснодарському краї.