У Кривому Розі депутати від «Слуг» влаштували бійку через «Юзікові» землі

13:25, 22.12.2021
У Кривому Розі депутати від «Слуг» влаштували бійку через «Юзікові» землі

У Кривому Розі депутати від Слуг зчинили бійку за землі.

Депутати  від "Слуги народу" Криворізької міської ради із своїми прихильниками влаштували штовханину, виламали двері та зірвали сесію райради.

 

У ході засідання планувалося розглянути питання про передачу понад 5 тисяч га земель кільком територіальним громадам району.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє місцеве ЗМІ.

 

Відзначається, що під час сесії райради в зал увірвалася, виламавши двері, група чоловіків спортивної статури. Серед бешкетників були депутати від "Слуги народу" Олександр Фастовець та Денис Вікленко. Вони всіляко заважали проводити сесію.

 

Зокрема, Вікленко обрізав мікрофони доповідачу та ображав присутніх. Він облив водою журналіста та плюнув йому в обличчя. А згодом  почалася масова штовханина, що свідомо спровокував Фастовець, ударивши в обличчя учасника АТО з метою зриву сесії.

 

Причиною скандала став конфлікт навколо землі. 

 

За словами голови криворізької районної державної адміністрації Євгена Ситниченка, Верховний суд ухвалив заборону на будь-які дії щодо цього підприємства, але не зміг показати рішення суду. 

 

За словами голови райради Віктора Мудрого, питання щодо передачі землі було внесене до порядку денного сесійного засідання згідно з рішенням Апеляційного суду.

 

Депутати планували передати землю місцевим жителям Криворозького району, які не брали участі в розпаюванні землі. Це учителі, медики, працівники соцферми.

 

Мова про землі комунального підприємства «Широковське». За підприємством рахується 5000 гектарів землі, що належить двом громадам — Лозоватській та Новолатовській. 

 

Однак ці землі й далі хочуть незаконно обробляти та отримувати надприбутки Фастовець та Юзік ( Юрій Корявченков, актор 95 квартала та народний депутат від «СН»), а у подальшому незаконно їх привласнити.

 

Утім у райраді Слуги виявилися у меншості. Наразі Фастовець намагається заблокувати передачу земель людям, діючи через деяких прокурорів, поліцейських та суддів.

 

Незважаючи на всі безмежні провокації та образи Фастівця, депутати ухвалили законне рішення про прийняття даного підприємства на баланс Криворізької райради для подальшої передачі землі людям. 

 

На сьогоднішній момент правоохоронними органами за командою Фастівця продовжується тиск на райраду та депутатів шляхом обшуків та допитів. Без розбору вилучаються комп'ютери та документи.

 

Правоохоронці, які були на сесії, заявили, що згідно з анонімним повідомленням, в приміщенні закладена вибухівка. У засіданні оголосили перерву на три години.

 

Як повідомила прессекретар Криворізького відділу поліції Оксана Лесонен, вибухівку не виявили, але "сесію завершили". 

 

За її словами, щодо цього інциденту поліція проводить перевірку, поки нікого не затримували.

 

Як повідомляла УМ, керівник парламентської фракції "СН" Давид Арахамія не вірить у розпад моно більшості.