Шмигаль вважає вирішеною проблему з вугіллям

13:29, 17.12.2021
Шмигаль вважає вирішеною проблему з вугіллям

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час години запитань до уряду запевнив, що вугілля Україні вистачить

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що на сьогодні проблема з нестачею вугілля в Україні вирішена. Щомісячне  постачання палива становить 2 млн тонн при споживанні 1,7 млн тонн.

 

Як інформує Україна молода, про це він повідомив під час години запитань до уряду в Верховній Раді 

 

“Стосовно наявності вугілля, сьогодні баланс позитивний. Ми видобуваємо й імпортуємо у сумі 2 млн тонн у місяць при споживанні 1,7 млн тон. З вугіллям на сьогодні проблема, за інформацією Міністерства енергетики, вирішена”, - сказав Шмигаль.

 

За його словами, уряд прийняв усі необхідні рішення, щоб забезпечити стабільність енергосистеми. Зокрема, Шмигаль прокоментував ситуацію із запасами вугілля на Луганській ТЕС.

 

«У разі продовження зі сторони РФ заборони на провезення вугілля на Луганську ТЕС, оскільки іншого залізничного шляху немає, буде подаватися газ за відповідною ціною як додаткова послуга»,- сказав він.

 

Шмигаль запевнив, що місто Щастя та інші населені пункти, які Луганська ТЕС забезпечує теплом, не залишаться без послуги.

 

Як повідомляла УМ, служба  безпеки України надіслала Кабінету міністрів України звіт, в якому попереджає, що через критично низькі запаси вугілля Україна опинилася «за крок» від зупинки теплогенеруючих підприємств, що забезпечують опаленням цілі регіони.