Євросоюз затвердив санкції проти «вагнерівців»

14:26, 13.12.2021
Євросоюз затвердив санкції проти «вагнерівців»

Євросоюз закидає найманцям ПВК "Вагнера" порушення прав людини у Африці. (Фото: wagnera.ru)

Рада Європейського союзу затвердила санкції проти терористів – членів російської  приватної військової компанії «Вагнера».

 

Також санкції затверджено і поти трьох компаній, пов’язаних із ПВК «Вагнера».

 

Як передає Україна молода, про це кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Джозвяк написав у Twitter  в понеділок.

 

"Затверджені санкції проти групи Вагнера: у списку три енергетичних компанії і вісім осіб, пов'язаних з угрупованням найманців. Рішення буде опубліковане в офіційному журналі ЄС пізніше сьогодні", - стверджує пан Джозвяк.

 

За його даними, які він оприлюднив раніше, санкції будуть спрямовані проти колишнього офіцера російських спеціальних сил, очільника угруповання Дмитрія Уткіна, одного з підрядників ПВК в Сирії Станіслава Дичка та причетного до дій ПВК у Центральноафриканській Республіці Валерія Захарова.

 

Зауважимо, що Євросоюз у середині листопада погодився розробити основу для можливих санкцій проти російських найманців, які можуть бути направлені в регіон Сахель в Західній Африці.

 

Згодом Європарламент ухвалив резолюцію з засудженням порушенням прав людини приватною військовою компанією "Вагнера", звинувативши Росію.

 

Як повідомляла "УМ", нещодавно ексголова ГУР Василь Бурба вперше публічно розповів деталі перенесення і наступного провалу спецоперації українських спецслужб по затриманню бойовиків ПВК «Вагнера» в Україні.