У Білорусі побоюються втратити державність через санкції Заходу

13:39, 04.12.2021
У Білорусі побоюються втратити державність через санкції Заходу

МЗС Білорусі прораховує сценарій втрати державності. (facebook.com/belarusmfa)

Міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей вважає, що у разі продовження санкційного тиску країн Заходу країна може втратити державність.

 

Як передає Україна молода, про це Макей заявив в інтерв'ю телеканалу "Білорусь 1", яке оприлюднено на сайті МЗС Білорусі

 

«Білорусь ризикує втратити державність, якщо санкційний тиск триватиме. Хоча ми зробимо все, щоб такого не сталося. А Європейський союз назавжди втратить Білорусь. І я думаю, що це абсолютно не на користь Європи», - сказав дипломат.

 

Макей також наголосив: «На жаль, так склалося, що сьогодні наші європейські партнери, і про це всім колегам я говорив, слухають, вбирають односторонню інформацію з цих так званих надійних джерел і роблять відповідні кроки, спрямовані фактично на руйнування суверенітету та незалежності Білорусі»

 

За його словами, він не може зрозуміти логіку "утікачів, опонентів влади, коли вони закликають до посилення тиску на країну, на народ, до посилення санкційного тиску і при цьому чекають, коли країна впаде, опиниться в руїнах і задоволено потирають руки, коли приймається черговий пакет санкцій".

 

Нагадаємо, 2 грудня Сполучені Штати, Європейський Союз, Велика Британія та Канада запровадили санкції проти людей та організацій із Білорусі, зокрема, проти сина Лукашенка.

 

ЄС звинувачує Білорусь у тому, що вона спонукає мігрантів приїжджати на свою територію, а потім підштовхує тисячі з них перетнути кордон до Польщі та інших сусідніх держав Євросоюзу у відповідь на попередні санкції, введені проти Мінська.

 

МЗС Білорусі у відповідь закликало "європейських політиків схаменутися".

 

Проти режиму Лукашенка санкції вводять з 2020 року — після фальсифікації виборів, силового придушення протестів і переслідування всіх незгодних.