Режим Лукашенка загрожує всій Європі – Моравецький

14:41, 21.11.2021
Режим Лукашенка загрожує всій Європі – Моравецький

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький. (facebook.com/kancelaria.premiera)

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявляє про можливість закриття кордону з Білоруссю.

 

Однак, за словами політика, білоруський режим самопроголошеного президента Олександра Лукашенка ще має шанс виправити ситуацію та повернути мігрантів назад до їхніх країн.

 

Як повідомляє «Україна молода», таке відеозвернення Матуеша Моравецького опублікувала канцелярія прем'єр-міністра Польщі.

 

У ньому політик звинуватив у міграційній кризі самопроголошеного білоруського президента Олександра Лукашенка та очільника Кремля Володимира Путіна.

 

Відеозвернення польського прем'єра до європейських країн вийшло під заголовком "Ми обороняємо Європу", адже у ньому політик повторив тези про гібридну війну та заявив, що мігранти у будь-який час можуть опинитися під кордонами західних країн – Іспанії, Франції, Бельгії та інших.

 

"Це політичний конфлікт, створений з конкретною метою - дестабілізувати Європу", - заявив Матеуш Моравецький.

 

Крім того, пан Моравецький зазначив, що міграційна криза на кордоні з Білоруссю є наймасштабнішою спробою дестабілізувати ситуацію в Європі з часів Холодної війни.

 

Однак прем'єр-міністр заявив, що Польща зробить усе можливе, щоб захистити Європу.

 

«Польща не піддасться шантажу і зробить все можливе, щоб захистити Європу від диявола, який їй загрожує», – стверджує Моравецький.

 

За інформацією видання «Sputnik», під час зустрічі з прем'єр-міністеркою Естонії Каєю Каллас, Моравецький підкреслив, що в Лукашенка ще є можливість виправити ситуацію. Однак у протилежному випадку Польща готова повністю закрити кордон з Білоруссю.

 

"Це тільки початок - диктатори не зупиняться. Закликаю усіх людей у вільному світі: Польщі, Литві та Латвії потрібна ваша солідарність… Нам потрібно розбудовувати альянси, з якими ми зможемо діяти разом у час кризи, підтримувати одне одного і не бути роз’єднаними", - наголосив політик.

 

 

Як раніше повідомляла «Україна молода», на кордон з Білоруссю для охорони направляють нові французькі гелікоптери Н-125.