Курсанти Житомирського військового інституту взяли участь в міжнародних кібернавчаннях, фото

08:26, 04.12.2021
Курсанти Житомирського військового інституту взяли участь в міжнародних кібернавчаннях, фото

До команди Житомирського військового інституту увійшли п’ять курсантів старших курсів (facebook.com/zvir.zt.ua)

Курсанти Житомирського військового інституту імені С. П. Корольова взяли участь в міжнародних кібернавчаннях National Cybersecurity Preparedness: Grid NetWars.

 

Як інформує Україна молода, про це повідоміла пресслужба військового інституту.

 

Міжнародні кібернавчання були організовано Національним координаційним центром кібербезпеки при Раді нацбезпеки і оборони України спільно з проєктом USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України» за підтримки Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації.

 

 

Як зазначається, участь у заході брали майже дві з половиною сотні учасників та 50 команд.

 

До команди Житомирського військового інституту увійшли п’ять курсантів старших курсів, які вперше спробували свої сили у такому заході.

 

 

Змагання складалось з чотирьох етапів. Зокрема, вони мали розгорнути віртуальну мережу, виявити кібервпливи та порушників, при цьому подолавши наслідки кібератак.

 

«Сьогодні надзвичайно важливо підвищувати ефективність національної системи кібербезпеки. Для цього необхідні кваліфіковані фахівці, які матимуть відповідний досвід.

 

Українські команди вперше беруть участь у Grid Net Wars і це є можливістю отримати надзвичайно цікаві знання у сфері ідентифікації та протидії кібератакам і підвищити готовність наших курсантів», - розповів тимчасово виконуючий обов’язки начальника кафедри захисту інформації та кібербезпеки, кандидат технічних наук підполковник Олексій Самчишин.

 

 

Навіть попри те, що курсанти Житомирського військового інституту імені С. П. Корольова брали участь у подібному навчанні вперше, їм вдалося стати одними з двадцяти п'яти кращих.

 

Капітан команди, п’ятикурсник Олександр зазначив, що участь у такому серйозному міжнародному конкурсі та у подібних заходах надає неоціненний досвід та професійне зростання кожного з учасників команди.

 

Як раніше інформувала «УМ», режисер Ахтем Сеітаблаєв знімає фільм про курсантів з Севастополя.