В ОБСЄ підтримали ініціативу щодо моніторингу кордону з РФ

11:04, 03.12.2021
В ОБСЄ підтримали ініціативу щодо моніторингу кордону з РФ

36 країн-учасниці міністерської ради ОБСЄ погодилися контролювати ситуацію.

Держави-учасниці міністерської ради ОБСЄ підтримали рішення щодо моніторингу державного кордону між РФ і Україною. Загалом 36 країн погодилися контролювати ситуацію.

 

В організації отримали інформацію щодо відмови російських окупаційних сил у допуску на окуповані Росією території, блокування патрулів поблизу Золотого і Молодіжного у Луганській області.

 

Як інформує УМ, про це 3 грудня заявив керівник МЗС України Дмитро Кулеба під час пленарної сесії міністерської ради ОБСЄ у Стокгольмі.

 

Дипломат зазначив, що на окупованих українських територіях росіяни не дозволяють представникам місії оцінити ситуацію. Спостерігається систематичний підрив та блокування роботи ОБСЄ.

 

Кулеба подякував 36 країнам-учасницям за приєднанні до України в ухваленні проєкту рішення. Він сподівається на подальшу підтримку у питанні протидії російській агресії.

 

Нагадаємо, що Росія звинуватила Україну в "неповазі" до присутності спостерігачів та заборонила місію ОБСЄ. В ОБСЄ викрили Росію в новому порушенні обіцяних нею гарантій, пов'язаних з моніторингом ситуації в ОРДЛО.

 

Як повідомляла УМ, заяви Росії про нібито наявність в її звітах тверджень про наступальні дії Збройних сил України не відповідають дійсності. Це чистої води дискредитація Росіє роботи Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.