Штам Омікрон: Україна обмежує в'їзд із країн Африки

19:05, 02.12.2021
Штам Омікрон: Україна обмежує в'їзд  із країн Африки

Україна забороняє в‘їзд туристам з африканських країн

Україна через штам Омікрон тимчасово не приймає туристів із ПАР та семи африканських країн. 

 

Як передає Україна молода, відповідні зміни до постанови КМУ №1236 були схвалені під час засідання уряду у четвер, про що зазначається в пояснювальній записці до документа. 

 

Постановою затверджується, що з 00 годин 3 грудня 2021 року на період дії карантину забороняється перетин державного кордону на в’їзд зокрема осіб, які прибули з Південно-Африканської республіки, Республіки Ботсвани, Зімбабве, Намібії, Королівства Лесото, королівства Есватіні, Республіки Мозамбік, Республіки Малаві та перебували на їх території не менше 7 днів протягом останніх 14 днів.

 

Для громадян України, іноземців або осіб без громадянства, які постійно або тимчасово проживають в Україні, є подружжями або дітьми громадян України, які прибули з цих країн, встановлюється обов’язкова самоізоляція та обсервація.

 

Зазначається, що ці вимоги встановлюється з метою запобігання занесенню та поширенню на території України нового штаму SARS-CoV-2 — варіанту B.1.1.529 Омікрон.

 

Як повідомляла УМ, деякі країни уже розпочали закривати кордони. Заборону на в’їзд з африканських країн запровадили Велика Британія, США, Австралія, Канада, Ізраїль. Випадки інфікування штамом Омікрон були зареєстровані у Бельгії, Гонконгу та Ізраїлі, всі вони були пов’язані з подорожами до африканських країн.