Профільний комітет ВРУ підтримав Держбюджет-2022 пізно вночі

10:23, 02.12.2021
Профільний комітет ВРУ підтримав Держбюджет-2022 пізно вночі

Нардепи приймаючи важливе рішення засідали до півночі. (Фото: Фейсбук Володимир Гевко)

Верховній Раді України бюджетний комітет рекомендував ухвалити проєкт закону про державний бюджет на 2022 рік. Засідання закінчили після опівночі  – о 3 ночі.

 

Як інформує УМ, про це 2 грудня повідомив заступник голови комітету ВРУ з питань бюджету Володимир Гевко у Фейсбуці

 

«Сьогодні (2 грудня – УМ.) о 03:10 Комітетом з питань бюджету було схвалено проект Закону України про Державний бюджет України на 2022 рік (реєстр. № 6000) у другому читанні», – написав Гевко.

 

 

У цей же день бюджет планують винести на голосування у другому читанні у залі Верховної Ради. Днем раніше, 1 грудня, Кабінет Міністрів передав проєкт бюджету до парламенту.

 

Нагадаємо, що Кабінет міністрів схвалив на своєму засіданні проєкт ЗУ "Про Державний бюджет України на 2022 рік", підготовлений до 2 читання.

 

Верховна Рада підтримала у першому читанні проєкт державного бюджету на 2022 рік.

 

Згідно Регламенту (ст.157 ч.1), Верховна Рада розглядає проєкт держбюджету у першому читанні не пізніше 20 жовтня. Після цього, уряд повинен до 3 листопада повернути ВР документ з урахуванням наданих нардепами Бюджетних висновків.

 

А голосування бюджету другому читанні бюджет завершується не пізніше 20 листопада після опрацювання комітетом.

 

Як повідомляла УМ, Президент України Володимир Зеленський 1 грудня під час виступу у Верховній Раді анонсував створення Економічного паспорту українця.