Монастирський закликав українців бути відповідальними під час акцій 1 грудня

22:43, 30.11.2021
Монастирський закликав українців бути відповідальними під час акцій 1 грудня

Денис Монастирський згадав, що брав участь у двох Майданах. (facebook.com/moden.ua)

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський закликає українців дотримуватися правопорядку та керуватися почуттям громадянської відповідальності під час участі у масових акціях, які заплановані у Києві 1 грудня.

 

Як повідомляє Україна молода, відповідне звернення Монастирський оприлюднив у соцмережах у вівторок ввечері.

 

«Прошу вас дотримуватися правопорядку та керуватися почуттям громадянської відповідальності. Я — учасник обох Майданів, і для мене право на волевиявлення, свободу мирного зібрання та дотримання прав і свобод громадян мають високу цінність», - написав міністр.

 

І додав, що «у Нацполіції та Нацгвардії також є люди, які пройшли Майдани, а ще більше тих, хто брав участь у бойових діях у зоні проведення Антитерористичної операції або Операції об’єднаних сил».

 

«Можете не сумніватись, що ті, хто зараз стоять на службі громадського порядку, з повагою ставляться до виявлення громадянської позиції і так само очікують поваги до себе. Вони - на сторожі вашої безпеки і роблять усе для недопущення провокацій», - констатує керманич МВС.

 

Водночас, у патрульній поліції попередили, що через акції протесту в центрі столиці можливі обмеження руху транспорту на центральних вулицях столиці.

 

Також 1 грудня президент Володимир Зеленський планує у Верховній Раді із щорічним посланням про зовнішнє і внутрішнє становище України.

 

Як повідомляла «УМ», раніше президент заявляв, що 1 та 2 грудня в столиці невідомі планували здійснити державний переворот і нібито навіть хотіли залучити до цих намірів олігарха Ріната Ахметова.

 

Тоді як сам Ахметов жорстко розкритикував цю заяву.