Ахметова втягують у війну проти держави Україна – Зеленський

12:38, 26.11.2021
Ахметова втягують у війну проти держави Україна – Зеленський

Володимир Зеленський передав своєрідний "привіт" Рінату Ахметову. (Фото Офісу президента)

Президент Володимир Зеленський вважає, що олігарха Ріната Ахметова втягують у війну проти держави Україна.

 

На його думку, це робить його оточення і ворожі сили, а сам пан Ахметов може навіть не розуміти цього.

 

Як повідомляє Україна молода, про це Зеленський сказав під час пресмарафону в п’ятницю, який присвячений екватору його каденції (2,5 роки на посаді).

 

Зеленський каже, що за його даними, в Україні на 1-2 грудня готується державний переворот «деякими людьми з Російської Федерації і деякими товаришами з України».

 

"Ми отримали інформацію, що першого числа в нашій державі буде державний переворот. 1-2 грудня… Це не тільки агентурна інформація, а і звукова, де представники з України, скажімо так з представниками Росії, скажімо так обговорюють участь Ріната Ахметова в державному перевороті в Україні", - сказав президент.
 
 
Мовляв, задля цієї мети "проти України і президента" планується виділити мільярд доларів. 
 

«Є інформація, що на думку цих людей Рінат Ахметов готовий включитися в це», - сказав Зеленський. 

 

Але додав, що йдеться про інформаційну війну також, в яку олігарх вже включився.

 

За його словами, він не вірить у державні перевороти, і не вірить, що «Ахметов піде на це, бо це буде його велика помилка».

 

Він також запросив Ахметова на Банкову, або до відповідних органів, де той може послухати таку інформацію. А пізніше уточнив, що на аудіозаписах немає голосу Ахметова. 

 

На ці слова президента відреагував телеведучий Савік Шустер і сказав, що це серйозна заява і було б нерозумно з боку Ахметова готувати переворот.

 

«Якби він був би таким дурним, то не був би таким багатим», - сказав Шустер.

 

На що Зеленський відповів, що не варто плутати питання інтелекту і грошей. І навів приклад, що його батько є професором, але не є багатою людиною. При цьому, вказав Шустеру, що той є достатньо багатим журналістом.

 

Зауважимо, що на захід запрошені лише наступні ЗМІ: Liga.net, РБК Україна, 24 канал, Свобода слова Савіка Шустера, Українські новини, Інтерфакс Україна, Обозреватель, телеканал 1+1, 5 канал, Reuters, Deutsche Welle, ДОМ, УНІАН, Укрінформ, ТРК Україна, AFP, Цензор.нет, Bloomberg, Радіо Свобода, КП в Україні, Українська правда, Бабель, СТБ, Фокус, Кореспондент, НВ, Інтер, Forbes Україна, ICTV, LB.ua, UA:Перший, BBC.

 

У пресслужбі Президента анонсували розмову з журналістами на актуальні й суспільно важливі теми, зокрема проведення реформ в Україні, ситуація на сході країни та досягнення миру, енергетична безпека та питання тарифів, економічна стабільність, боротьба з пандемією коронавірусу тощо.

 

Планується, що пресмарафон «30 запитань президенту України» триватиме три години.

 

Нагадаємо, попередня велика пресконференція президента Володимира Зеленського відбулася 20 травня.

 

У 2019 році спілкування глави держави зі ЗМІ відбувалося у форматі пресмарафону, який тривав близько 14 годин.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Політбардак після «Вагнергейту». Рейтинг Зеленського падає.