Окупанти обстріляли Станицю Луганську: поранено військових і цивільних

09:38, 30.11.2021
Окупанти обстріляли Станицю Луганську: поранено військових і цивільних

Російські окупанти гатять і по військовим, і по цивільним.

Від вогню бойовиків на Донбасі в понеділок, 29 листопада, постраждали двоє українських військових і один мирний житель.

 

Як інформує УМ, про це 30 листопада повідомили в штабі ООС у Фейсбуці.

 

Військові підтвердили обстріл околиць селищ Станиця Луганська та Старий Айдар. У першому місцевий житель і отримав поранення — бойовики вели вогонь з артилерії калібру 122 мм. Старий Айдар обстріляли мінометами калібру 120 мм.

 

Де саме було поранено двох військових — штаб не повідомляє. Відомо, що їх госпіталізовано, їхній стан стабільний.

 

Загалом минулої доби бойовики вісім разів порушили режим припинення вогню та двічі використовували заборонене Мінськими угодами озброєння. Українські захисники відкривали вогонь у відповідь.

 

29 листопада бойовики обстріляли з артилерії околиці Станиці Луганської, Кондрашівки та Старого Айдару. Пізніше штаб ООС повідомив про одного пораненого військового.

 

За останні два тижні бойовики вдруге обстріляли селище Невельське на Донеччині, пошкодивши сім житлових будинків (під час першого обстрілу постраждали девʼять будинків), обстріляли будинки мирних жителів у Катеринівці та Новозванівці, а також «накрили» з мінометів українських прикордонників біля пункту пропуску «Марʼїнка».

 

Як повідомляла УМ, в зоні бойових дій на сході України 26 листопада загинув 29-річний старший оператор 2-го протитанкового відділення протитанкового взводу роти вогневої підтримки мотопіхотного батальйону військової частини А0693, старший солдат Алхаслі Алі Наіб, який отримав несумісне з життям поранення внаслідок снайперського вогню.