Ахметов і держпереворот: один з «організаторів» Едуард Федосов заперечує причетність

16:50, 27.11.2021
Ахметов і держпереворот: один з «організаторів» Едуард Федосов заперечує причетність

Колишній начальник Главку МВС у Полтавській області Едуард Федосов. (Фото: сайт Полтавщина)

Колишній начальник Главку МВС у Полтавській області Едуард Федосов, якого журналіст медіапроєкту Buzzfeed News вказав як одного з ймовірних організаторів державного перевороту в Україні, каже що перебуває на пенсії.

 

Він категорично заперечує свою причетність до якихось протиправних дій.

 

Як передає Україна молода, про це Федосов заявив у коментарі «УП» в суботу.

 

"Готовий прийти в будь-який правоохоронний орган, якщо це про мене йдеться. Бо йдеться про Федосова Едуарда, який мешкає в Криму, а я перебуваю в Києві. Можливо, хтось використав моє ім’я, може ще щось. Готовий пройти поліграф, якщо це про мене, навіть у присутності журналістів", - каже колишній правоохоронець.

 

Зауважимо, що раніше журналіст американського медіапроєкту Buzzfeed News Крістофер Міллер розповів про ймовірних організаторів державного перевороту в Україні.

 

За його даними, спробу державного перевороту, про яку заявив 26 листопада президент Володимир Зеленський, готували "офіцер російського ФСБ та три зрадники з МВС України, які перебувають у Криму".

 

Відповідно до джерел Міллера, головним "куратором" є працівник ФСБ, якого звати Василь Васильович Лаптєв. Імена трьох українців: Олексій Васильєв, Василь Грицак (ексзаступник голови Державної міграційної служби) й Едуард Федосов (очільник полтавської міліції з 2011 по 2014 рік).

 

Натомість пан Федосов зазначив, що з часу звільнення з лав МВС в лютому 2014 року (за власним бажанням) перебуває в Києві, востаннє був у Криму в 2012 році.

 

За його словами, він востаннє спілкувався з Грицаком по телефону у 2018-2019 роках. З іншим ексспівробітником структур МВС Олексієм Васильєвим (за даними Федосова перебуває за межами України – ред.) спілкувався по телефону кілька днів тому на різні теми.

 

Федосов каже, що олігарха Ріната Ахметова бачив лише по телевізору. І додає, що  здивувався, крли дізнався про нібито свою причетність до підготовки держперевороту від друзів, які прочитали новину у ЗМІ.

 

Тож він наголосив, що готовий надати правоохоронцям вичерпні пояснення.

 

До речі, раніше Рінат Ахметов заявив, що інформація, оприлюднена президентом про держпереворот і можливу участь у ньому олігарха, є "суцільною брехнею", а він виступає за демократичну та цілісну Україну з Кримом і Донбасом.