У Новій Одесі на Миколаївщині вибухнула багатоповерхівка: під завалами шукають людей, фото

14:42, 27.11.2021
У Новій Одесі на Миколаївщині вибухнула багатоповерхівка: під завалами шукають людей, фото

На місці НП у Новій Одесі працює штаб з ліквідації наслідків. (facebook.com/ilianadsns)

Рятувальники шукають трьох людей, які можуть перебувати під завалами п'ятиповерхового житлового будинку, який вибухнув у місті Нова Одеса Миколаївської області в суботу вранці.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформує пресслужба Державної служби з надзвичайних ситуацій.

 

За попередніми даними, вибухнув побутовий газ.

 

Унаслідок вибуху у кутовій частині будинку зруйновано 4-й та 5-й поверхи будинку, на верхньому поверсі постраждали три людини, рятувальники допомогли їм залишити приміщення та передали медикам.

 

 

«Зараз ми вживаємо заходів щодо пошуку трьох осіб, які, за даними місцевих органів влади, мешкали в цьому під'їзді. Доля їх наразі невідома. Ми залучали кінологів, але живих людей під завалами наразі службові пси не виявили», - повідомив журналістам на місці події заступник начальника ГУ ДСНС в Миколаївській області Михайло Гриб.

 

Як уточнили в ДСНС, в однієї людини попередньо зламана рука та пошкоджений хребет, ще двоє перебувають у шоковому стані.

 

З пошкодженого під'їзду евакуювали 50 людей.

 

 

Пізніше речниця Главку ДСНС у Миколаївській області Іляна Пацюк повідомила:

 

«Попередньо внаслідок вибуху постраждали 3 особи, які врятовані підрозділами ДСНС та передані медикам (в однієї особи попередньо перелом руки та пошкодження хребта, 2 особи в шоковому стані), з пошкодженого під'їзду евакуйовано 50 осіб. За даними Нацполіції, в квартирі на 4-му поверсі, можливо, перебуває жінка, яка проживала сама».

 

Попередня причина аварії – вибух газу. При цьому вибуховою хвилею вибило шибки в сусідніх будинках.

 

На місці працює штаб з ліквідації наслідків події та оперативна група ГУ ДСНС в Миколаївській області.

 

За словами речниці, нині за допомогою крана проводиться демонтаж зруйнованих елементів конструкцій будинку. Загалом до робіт залучено 107 осіб та 24 одиниці техніки.

 

 

Голова Миколаївської ОДА Віталій Кім поінформував, що на місце події виїхав його заступник Ігор Кузьмін та голова Миколаївської РДА Ігор Мухарський. В оперативному режимі відпрацьовуватимуться питання надання необхідної допомоги постраждалим та вживатимуть заходів, щоб забезпечити необхідним всіх мешканців дому.

 

Як повіодмляла "УМ", на минулому тижні на Поділлі у пожежах загинуло восьмеро дітей і двоє дорослих.