У Косові розстріляли з автомата автобус: троє загиблих

11:09, 27.11.2021
У Косові розстріляли з автомата автобус: троє загиблих

На момент нападу в автобусі перебували восьмеро людей. За попередніми даними, всі постраждалі - албанці. (euronews.rs/srbija)

Водій автобуса загинув на місці, а ще двоє старшокласників 17 та 18 років померли від кульових поранень у лікарні внаслідок збройного нападу на автобус біля міста Дечани в Косові у п’ятницю пізно ввечері.

 

Автобус перевозив студентів медичної та економічної шкіл. Втім, близько 19:00 невідомий нападник відкрив вогонь по автобусу з автомата Калашникова.

 

Як інформує Україна молода, про це пише сербська редакція Euronews  в суботу.

 

Загинули водій і двоє студентів, ще один студент госпіталізований у важкому стані.

 

На момент нападу в автобусі перебували восьмеро людей. За попередніми даними, всі постраждалі - албанці.

 

Стрілок втік з місця події, його розшукують. Тим часом у правоохоронних органах заявили, що не розцінюють напад як терористичний акт.

 

Заступник директора регіональної поліції Ветон Ельшані заявив, що нападник, скоріше за все, був один.

 

"Ми не вважаємо, що це терористичний акт. Немає жодних підстав. Йдеться про шокуючу подію, потрійне вбивство. Ми задіяли всі елітні підрозділи, спецназ", - сказав Ельшані  у коментарі RTK Live.

 

Президент Косова Вйоса Османі відреагувала на трагедію і закликала правоохоронні органи якнайшвидше знайти нападника. За її словами, напад став ударом по системі безпеки Косова.

 

Як повідомляла "УМ", кілька високопосадовців Косова офіційно звинувачуються у злочинах проти людства та воєнних злочинах, включно з  вбивствами, викраденнями людей, переслідуваннями та катуваннями.