Бутусов і Бурба позиватимуться до Зеленського через наклеп

09:11, 27.11.2021
Бутусов і Бурба позиватимуться до Зеленського через наклеп

Юрій Бутусов у кулуарах пресмарафону. (Фото Офісу президента)

Журналіст Юрій Бутусов і екскерівник ГУР Василь Бурба готують позовні заяви до суду на президента  Володимира Зеленського через висловлювання на свою адресу під час пресмарафону, які вони вважають наклепом.

 

Зокрема, пан Бутусов таке рішення ухвалив після скандальних заяв глави держави на його адресу, тоді як журналіст у відповідь присоромив президента у брехні.

 

Як передає Україна молода, про це пан Бутусов заявив у ефірі Радіо Свобода.

 

«Я збираюся відстоювати свої інтереси в суді, оскільки президент визнав фактично свою брехню проти мене і набрехав ще нові якісь речі. Тобто року брехні йому мало, він хоче ще», – сказав пан Юрій.

 

Нагадаємо, що Зеленський заявив, що журналіст нібито працював на олігарха Ігоря Коломойського та образився, бо не отримав посади у Міністерстві оборони.

 

Згодом Зеленський сказав, коментуючи оприлюднення інформації щодо бойового застосування безпілотників на Донбасі і звертаючись до Бутусова, таке: «Я вам скажу: на вашій совісті смерті людей. Після цього – скільки було на нас атак і скинутих бомб дронами».

 

Одразу після пресмарафону Бутусов сказав колегам-журналістам, що єдиною адекватною відповіддю на звинувачення президента Зеленського у смертях на Донбасі через публікації журналіста, «мав би бути ляпас», але його зупинила повага до статусу президента.

 

«Чесно кажучи, ви знаєте, якщо б не повага до держави і до статусу президента України, верховного головнокомандувача, єдиною відповіддю Зеленському, це треба було встати і дати йому по морді.

 

Він себе вів у цьому ефірі як людина без моралі і совісті, яка кидається словами через статус і затикає рот з допомогою свого прессекретаря», - різко заявив Бутусов.

 

Журналіст назвав "ганебними" звинувачення президента у тому, що Бутусов винен у смертях українських військових на Донбасі через його публікацію про застосування військових дронів Bayraktar проти бойовиків ОРДЛО.

 

За словами журналіста, відео він отримав від українських військових, які пишаються застосуванням новітньої зброї.

 

Тоді як Зеленського і главу офісу президента Андрія Єрмака він назвав «людьми, котрі ніколи не воювали і бачили зону ООС лише як туристи».

 

Колишній начальник Головного управління розвідки Василь Бурба також має намір подати позов до президента Володимира Зеленського через звинувачення у розголошенні секретної інформації.

 

"Я вимушений із завтрашнього дня звернеться до суду, і нехай суд поставить крапку в цьому питанні. Це питання не до мене, чи торгує Бурба документами, інформацією, це питання довіри до наших партнерів", - сказав Бурба в ефірі програми "Свобода слова з Савіком Шустером".

 

Як повідомляла «УМ», журналіст Юрій Бутусов присоромив президента Володимира Зеленського за брехню щодо зриву спецоперації по затриманню «вагнерівців» і призначення російських агентів в українську владу.

 

Також під час пресмарафону Зеленський назвав екскерівника ГУР Василя Бурбу авантюристом Порошенка і заперечив провину Банкової за зрив спецоперації щодо затримання «вагнерівців».

 

Мало цього, він вважає її непродуманою і такою, яка могла зіпсувати відносини України і Туреччини.