ЄС затвердив п'ятий пакет санкцій проти Білорусі

16:34, 26.11.2021
ЄС затвердив п'ятий пакет санкцій проти Білорусі

Лукашенко не на жарт розсердив ЄС своїми зухвалими діями з "білоруськими мігрантами".

У Європейському Союзі в п'ятницю, 26 листопада, узгодили новий пакет санкцій проти 28 білоруських фізичних та юридичних осіб. Посли ЄС дадуть «зелене світло» санкціям 1 грудня

 

Як інформує УМ, про це 26 листопада повідомив у Twitter Рікард Йозвяк.

 

«Досягнута спільна згода щодо п'ятого пакета санкцій ЄС проти Білорусі. 28 осіб та організацій. Посли ЄС дадуть «зелене світло» у середу, 1 грудня, й опублікують список наступного дня в офіційному релізі ЄС», – написав Йозвяк.

 

Зокрема, Євросоюз розглядає санкції щодо двох десятків білоруських чиновників. Також до проєкту списку входить готель «Мінськ» для розміщення мігрантів у країні та сирійський перевізник Cham Wings. Зазначається, що з 7 листопада Cham Wings виконала чотири рейси з Дамаску до Мінська. 13 листопада авіакомпанія повідомила, що зупиняє польоти до Білорусі «негайно».

 

Крім того, до списку санкцій може потрапити аеропорт Мінська. За словами дипломатів, держави-члени розділилися у думках про те, чи слід застосовувати ці заходи до аеропорту з урахуванням пов'язаних із цим юридичних складнощів.

 

Як відомо, на початку липня Олександр Лукашенко заявив, що Білорусь більше не стримуватиме нелегальних мігрантів до країн Євросоюзу, бо через санкції «у нас на це немає ні грошей, ні сил». Для боротьби з потоками мігрантів Литва, Латвія та Польща вирішили будувати паркани на кордоні з Білоруссю.

 

Як повідомляла УМ, мігранти штурмували кордон Польщі – вночі 26 листопада 217 мігрантів намагались незаконно перетнути білорусько-польський кордон. На одній ділянці огорожу штурмували одна з кількох груп у майже 200 мігрантів.