У США пропонують збільшити військову допомогу Україні

09:14, 25.11.2021
У США пропонують збільшити військову допомогу Україні

Сенатори США Роб Портман та Джин Шахін, які лобіюють військову допомогу Україні. (Фото: Politico.)

Сенатори США Роб Портман та Джин Шахін запропонували правку до військового бюджету на 2022 рік, яка збільшує допомогу Україні.

 

Як інформує УМ, про це повідомило Politico.

 

Правка передбачає збільшення фінансування з боку Пентагону на озброєння з $300 мільйонів до $350 мільйонів. З них $125 млн (проти $75 млн раніше запланованих) пропонують витратити на летальну зброю для України.

 

«Я закликаю надати допомогу у вигляді протиповітряних та протиброньових засобів, які будуть життєво важливими для стримування російської загрози. Ми маємо зробити все можливе, щоб підтримати нашого союзника Україну», — сказав Портман.

 

Цього року Україна отримала від США військову допомогу у вигляді боєприпасів, озброєння та медобладнання. Остання поставка була 15 листопада — 80 тонн боєприпасів.

 

За даними CNN, США думають над відправкою в Україну додаткового озброєння та радників на тлі можливого вторгнення армії Росії. У Кремлі кажуть, що це призведе до загострення ситуації.

 

Як повідомляла УМ, зі Сполучених Штатів Америки на суховантажному судні Ocean Grand до України прибули два катери типу Island, які отримали назви «Фастів» та «Суми».