Карта Дніпропетровської області із зерна визнана рекордом України

22:02, 23.11.2021
Карта Дніпропетровської області із зерна визнана рекордом України

Лана Вєтрова і Віктор Циган на тлі зернової карти Дніпропетровщини. (facebook.com/Лана Вєтрова)

Національний реєстр рекордів України визнав рекордом України «зернову мапу» Дніпропетровської області, яку виготовили учні та працівники Західно-Дніпровського центру професійно-технічної освіти.

 

Як повідомляє «Україна молода», про це написала на своїй сторінці у Facebook керівниця Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова у вівторок, 23 листопада.

 

Як йдеться в повідомленні, для втілення в життя мрії про таку мапу, було використано 17 різних видів зерна загальною вагою майже 65 кг.

 

Різні райони області були викладені кукурудзою, гречкою, пшеницею, ячменем, квасолею, сочевицею, житом та іншими культурами.

 

На оформлення мапи пішло близько місяця роботи учнів та освітян.

 

 

Також пані Вєтрова зазначила, що цей рекорд для центру професійно-технічної освіти є вже шостим. Весь цей час центр очолював і продовжує очолювати директор та ідейний натхненник Віктор Циган.

 

«І я думаю, що вони на цьому не зупиняться. Очевидно, що навчатися у такому закладі, який тримає найвищу марку національних досягнень, престижніше, ніж в будь якому столичному училищі. Бо найкращі завжди обиратимуть найкращих», - додала керівниця реєстру рекордів.

 

Як раніше повідомляла «Україна молода», підполковник Анатолій Гліненко встановив рекорд, розгорнувши в повітрі під час стрибка з парашутом найбільший прапор України.