Мальована історія Майдану: вуличну виставку відкрили в центрі Києва, відео

18:02, 21.11.2021
Мальована історія Майдану: вуличну виставку відкрили в центрі Києва, відео

Через історію київської сім’ї виставка розповідає про ключові етапи Революції Гідності і російсько-українську війну. (facebook.com/maidanmuseum.org)

Національний музей Революції Гідності відкрив вуличну виставку "Мальована історія Майдану" у вигляді коміксу в центрі Києва з нагоди Дня Гідності та Свободи у неділю.

 

Експозицію  просто неба, навколо монумента Незалежності, створено на основі графічного роману Олександра Ком'яхова “ТАТО”.

 

Через історію київської сім’ї виставка розповідає про ключові етапи Революції Гідності і російсько-українську війну. 

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформують організатори виставки з Національного музею Революції Гідності.

 

«Графічний роман - це художній сюжет, вплетений в документальну графіку. "Герої роману проходять через випробування, які довелося подолати тисячам майданівців. Обставини, в які вони потрапляють, архітектура наметового містечка, сотні деталей відтворені з документальною точністю», - повідомляють організатори.

 

Виставка триватиме упродовж року.

 

 

Окрім того, у центрі української столиці було реалізовано імерсивний проект "Відчуття Майдану" з інсталяцією з LED-екранів, де транслюють архівні кадри з подій восьмирічної давності.

 

Як повідомляла «УМ», президент Зеленський змушений був закривати вуха під захистом бодігардів і в присутності глави свого Офісу Андрія Єрмака, коли почув вигуки «Ганьба!» на свою адресу в центрі Києва в неділю.