Микола Харківський визнав свою вину у смертельній ДТП

18:14, 19.11.2021
Микола Харківський визнав свою вину у смертельній ДТП

Слідство у справі Миколи Харківського триває. (facebook.com/police.kharkov)

Неповнолітній мажор Микола Харківський визнав, що саме він кермував Infinity на шаленій швидкості, що спричинило смертельну аварію на перехресті у Харкові.

 

Відтак, 16-річний підліток визнав свою вину в цьому резонансному злочині.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформує юридична компанія Міллер, яка представляє у цій справі інтереси потерпілих.

 

«Сьогодні під час допиту у слідчого 16-річний підозрюваний Микола Харківський визнав свою вину у вчиненні злочину.  Крім того, в справі вже є підтвердження, що за кермом автомобіля був саме Микола Харківський», - повідомляє компанія Міллер у соцмережах у п’ятницю.

 

За даними захисників, які представляють дітей загиблого водія червоного ChevroletAveo, причетність підозрюваного також підтверджується:

 

1. Висновками молекулярно-генетичних експертиз (сліди крові та клітин, виявлених на подушках безпеки водія з руля та водійського сидіння, змивах з водійських дверей та сидіння, збігаються з біологічними зразками Миколи Харківського);

 

2. Допитами двох потерпілих, що перебували у салоні авто Infinity в момент ДТП (підтвердили, що автомобілем керував саме Микола);

 

3. Записами з камер відеоспостереження та особистими відеозаписами очевидців події.

 

У компанії Міллер також повідомили про подальший розвиток подій:

 

«Досудове розслідування триває. Якість зібраних матеріалів все ще в пріоритеті, бо визнання вини на цьому етапі може бути виключно стратегією захисту. Наші адвокати продовжують контролювати ситуацію та допомагати слідству в рамках своїх повноважень».

 

Як повідомляла «УМ», 26 жовтня у Харкові 16-річний Микола Харківський вилетів на шаленій швидкості на червоне світло і спричинив смертельну аварію, в якій загинув чоловік.

 

Пасажири Infinity– дівчина мажора та двоє приятелів опинилися у важкому стані в лікарні. Їхнім станом здоров’я він не переймався.

 

Своєї вини підліток, який не мав права кермувати авто, спочатку не визнавав, його батько казав, що за кермом міг бути інший. Престижну іномарку йому подарували батьки, які дозволили на ній їздити і тим самим порушили закон.