На Донбасі загинув захисник України під час обстрілу

12:38, 19.11.2021
На Донбасі загинув захисник України під час обстрілу

І знову втрата на фронті.

У зоні бойових дій на Донбасі під час обстрілу російсько-окупаційних війсбк загинув український військовий.

 

Як інформує УМ, про це 19 листопада повідомили в пресслужбі Операції об'єднаних сил у Фейсбуці.

 

"Внаслідок ворожих дій один військовослужбовець дістав поранення, несумісне з життям. Командування та особовий склад Об’єднаних сил висловлює щирі співчуття рідним та близьким героя, який загинув за Україну", - йдеться у повідомленні. 
 

Згідно повідомлення штабу ООС, окупанти тричі застосовували заборонене Мінськими домовленостями озброєння та чотири рази порушили режим припинення вогню.

 

Бойовики вели вогонь у напрямку Марʼїнки, в районі Причепилівки та у бік населеного пункту Лопаскіно. Обстріли велися з артилерії, мінометів, гранатометів та стрілецької зброї.

 

За цей тиждень бойовики поранили вісім бійців ЗСУ та двічі обстріляли селище Невельське, зруйнувавши кілька житлових будинків.

 

Моніторингова місія ОБСЄ 16 листопада оприлюднила звіт, в якому повідомила про озброєння бойовиків, розміщене за лініями відведення, але поза виділеними місцями зберігання. Зокрема, безпілотники місії зафіксували 30 танків і одну гаубицю бойовиків.

 

Як повідомляла УМ, українські військові затримали бойовика «ЛНР» на лінії розмежування в Луганській області – 42-річного Олександра Лопошняка родом з Якутії, який мав «посвідку на проживання» в окупованому Луганську.