Україна зміцнює кордон з Білоруссю координуючи дії з Польщею і Литвою - Кулеба

13:38, 15.11.2021
Україна зміцнює кордон з Білоруссю координуючи дії з Польщею і Литвою - Кулеба

Кулеба заявив у Брюсселі, що Україна проводить укріплення кордону з Білоруссю. (Фото: Фейсбук Dmytro Kuleba)

Дмитро Кулеба, голова МЗС України, заявив, що Україна проводить укріплення кордону з Білоруссю. Крім того, українська сторона координує свої дії з Польщею і Литвою.

 

Як інформує УМ, про це 15 листопада він повідомив на брифінг після ділового сніданку з міністрами закордонних справ ЄС у Брюсселі.

 

За його словами, минулої неділі керівники безпекових та оборонних структур України зустрілися у місті Луцьку, що неподалік від кордону з Білоруссю, і запросили приєднатися послів з Польщі й Литви, тому що потрібна колективна відповідь на ситуацію в Білорусі.

 

"Сьогодні ми були сфокусовані на штучно створеній міграційній кризі, але ми не можемо знати, що трапиться завтра. Три наші країни мають вирішувати міграційну кризу сьогодні, пам’ятаючи, що це не кінець історії - Росія зробить щось нове завтра. Три наші країни мають бути готовими до будь-яких сценаріїв", - заявив Кулеба.

 

Він повідомив, що Україна зараз зміцнює кордон з Білоруссю.

 

"Поки що ми не бачили притоку мігрантів до нашої країни, що ще раз доводить: ця міграційна криза є штучною, вона прямо скерована проти Польщі і Литви, щоб спровокувати вас, вчинити тиск та посіяти розбрат у ваших суспільствах навколо шляхів урегулювання цієї кризи", - сказав Кулеба.

 

Нагадаємо, у МВС повідомили, що буде, якщо мігранти з Білорусі прорвуться в Україну.

 

Як повідомляла УМ, в Європейському союзі міністри закордонних справ затвердили критерії нових санкцій, які вводяться щодо осіб і організацій, пов'язаних зі створенням міграційної кризи на кордоні Білорусі та Польщі.