У США і Франції обговорили військову діяльність РФ довкола України

09:15, 15.11.2021
У США і Франції обговорили військову діяльність РФ довкола України

Головною темою була діяльність Росії поблизу українських кордонів.

Діяльність Росії поблизу українських кордонів була головною темою розмови держсекретаря США Ентоні Блінкена та міністра закордонних справ Франції Жана-Іва Ле Дріана.

 

Як інформує УМ про це йдеться у комюніке Держдепу.

 

Розмова відбулася ще у суботу 13 листопада, але комюніке оприлюднили наступного дня.

 

Як зазначив речник держдепу Нед Прайс, Блінкен і Ле Дріан обговорювали "повідомлення про тривожну військову діяльність Росії в та довкола України  і їхню непохитну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України".

 

Також обговорювали спільні дії щодо ядерної програми Ірану.

 

Жан-Ів Ле Дріан у своїй заяві розповів, що говорили про "ситуацію в Україні у контексті нинішньої напруги та іранське питання і підхід до відновлення перемовин з Іраном".

 

Глава МЗС Франції повідомив також, що говорив з польським колегою Збігнєвом Рау, висловивши підтримку Польщі у зв’язку з використанням Лукашенком мігрантів як інструменту тиску. "У понеділок ЄС винесе питання санкцій на розгляд Ради міністрів закордонних справ ЄС", - зазначив Жан-Ів Ле Дріан.

 

Раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у розмові з головним дипломатом ЄС закликав Євросоюз вжити заходів задля стримування Росії від подальших агресивних дій. У понеділок 15 листопада він також візьме участь у засіданні Ради міністрів закордонних справ ЄС.

 

Як повідомляла УМ, керівництво України готується до різних сценаріїв розвитку подій для оперативного реагування на виклики під час міграційної кризи в Європі.