ЗСУ спростували інформацію про готовність «знищувати» мігрантів-диверсантів

18:32, 14.11.2021
ЗСУ спростували інформацію про готовність «знищувати» мігрантів-диверсантів

Ситуація на кордоні з Білоруссю складна. (Фото МВС)

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки спростовує інформацію про  намір ЗСУ «застосовувати зброю проти мігрантів», які можуть виявитися вородими диверсантами з Білорусі.

 

За даними експертів, дана інформація є фейком.

 

Як передає Україна молода, про це інформує Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки в неділю ввечері.

 

Зокрема, наголошується, що в медіа поширюється заява з Фейсбук-сторінки "61-ї окремої піхотної єгерської бригади" про намір "застосовувати зброю проти мігрантів, які прориватимуться з Білорусі" (хоча згодом там же було уточнено, що не проти самих мігрантів, а проти диверсійних груп, які можуть маскуватися під біженців).

 

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки з'ясував, що ця ФБ-сторінка не має відношення до ЗСУ.

 

Зазначається, що у складі ЗСУ є тільки "61 окрема піхотна бригада корпусу резерву", яка жодних заяв не робила.

 

"Прохання ЗМІ врахувати цей факт у своїй роботі. Та не використовувати творчість фейкових ресурсів в інформаційних повідомленнях, оскільки такі заяви не відображають позицію ЗСУ, суперечать офіційній політиці держави та охоче використовуються російською пропагандою", - йдеться в повідомленні.

 

 

Під постом Центру користувачі ставлять під сумнів безапеляційну заяву, що вказана ФБ-сторінка «єгерської бригади» ніколи не мала стосунку до ЗСУ, адже її пости раніше тегали сторінки Генштабу ЗСУ і Міноборони України.

 

«Думаю, там прес-офіцери просто трохи нечітко висловилися, а вище вирішили просто відхреститися від сторінки», - пише користувач Сергій Огородник.

 

 

Як повідомляла «УМ», у неділю на ФБ-сторінці «єгерської бригади» обіцяли знищувати диверсантів, які маскуються під мігрантів, при спробі потрапити на територію України. Згодом пост було відредаговано і вказувалося, що військові "жодним чином не будуть застосовувати зброю проти мігрантів".