Єгері ЗСУ погрожують знищити порушників кордону з Білорусі

12:42, 14.11.2021
Єгері ЗСУ погрожують знищити порушників кордону з Білорусі

Єгері ЗСУ обіцяють жорстку "зустріч" порушникам кордону України. (facebook.com/61opebr)

Українські військові запевнили населення в тому, що мігранти з польсько-білоруського кордону не зможуть потрапити на територію нашої країни.

 

Як повідомляє «Україна молода», про це йдеться у заяві прес-служби 61 окремої піхотної єгерської бригади у Facebook.

 

"Підрозділи 61 ОПЄбр виконують свої завдання вздовж ділянки державного кордону з Республікою Білорусь і жодні інші особи, які можуть маскуватися під мігрантів, не потраплять на територію України. Вони просто будуть знищені нашими підрозділами", - йдеться у повідомленні.

 

Водночас, прес-служба бригади на даний момент не може дати роз'яснень про те, які завдання виконують військові на кордоні з Білоруссю.

 

"На жаль, на даний час прес-служба 61 ОПЄБр не може вам (представникам ЗМІ) дати відповіді на ваші численні запити щодо дій підрозділів нашої бригади біля кордону з Республікою Білорусь", - додали у зверненні.

 

ДОПОВНЕНО: Згодом пост було серйозно відредаговано і змінено смислові акценти і цілі словосполучення.
 
"Військовослужбовці 61 опєбр жодним чином не будуть застосовувати зброю проти мігрантів. Разом з тим, під виглядом мігрантів можуть проникати диверсійно розвідувальні групи противника і саме для боротьби з ними призначена наша військова частина", - йдеться у відредагованому повідомленні. 
 

Як повідомляла «Україна молода», країни-члени ЄС пропонують притягнути Лукашенка до міжнародного трибуналу за організацію міграційної кризи.

 

Наразі влада Польщі розглядає сценарій закриття усіх прикордонних переходів та зупинки залізничного руху на кордоні з Білоруссю.

 

Тоді як президент РФ Путін закликає вирішити міграційну кризу на користь Білорусі і ЄС.