Секретар РНБО Данілов провів нараду в Луцьку щодо міграційної кризи

16:30, 14.11.2021
Секретар РНБО Данілов провів нараду в Луцьку щодо міграційної кризи

Міжвідомча нарада у Луцьку відбулася через загрози для України міграційної кризи. (Фото РНБО України)

Міжвідомча нарада під головуванням секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олексія Данілова тривала кілька годин у приміщенні Волинської облдержадміністрації у неділю, 14 листопада.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляють журналісти вітчизняних ЗМІ з місця події.

 

За даними РНБО України, на міжвідомчу нараду прибули керівники міністерств і відомств, правоохоронних органів і військових формувань, голови Волинської, Рівненської, Житомирської, Київської та Чернігівської обласних державних адміністрацій.

 

Про ситуацію на кордоні доповів міністр МВС Денис Монастирський. 

 

 

Наразі будівля Волинської ОДА оточена правоохоронцями. У приміщення нікого не пускають.

 

В облдержадміністрації повідомили, що учасники мають обговорити додаткові заходи із забезпечення національних інтересів у сфері захисту державного кордону.

 

Відомо, що ситуація на кордоні Польщі з Білоруссю залишається напруженою. Як повідомляє в Twitter речник міністра-координатора спеціальних служб Станіслав Зарін, невідомий чоловік стріляв у повітря, а після цього намагався пошкодити польський прикордонний шлагбаум.

 

Водночас, штаб польської прикордонної служби у Twitter повідомляє, що біля табору мігрантів поблизу прикордонної Кузьниці збирається дедалі більше груп озброєних білоруських офіцерів. Серед біженців водночас почалися хвилювання.

 

Також білоруські служби інструктують біженців, а також забезпечують їх сльозогінним газом та іншим обладнанням. Крім того, біля табору був помічений фургон для телетрансляції, а деякі намети іноземців уже почали зникати.

 

Як повідомляла «Україна молода», країни-члени ЄС пропонують притягнути Лукашенка до міжнародного трибуналу за організацію міграційної кризи.

 

Наразі влада Польщі розглядає сценарій закриття усіх прикордонних переходів та зупинки залізничного руху на кордоні з Білоруссю.

 

Тоді як президент РФ Путін закликає вирішити міграційну кризу на користь Білорусі і ЄС.