Франція відкрита для вакцинованих українських мандрівників – Кулеба

10:23, 12.11.2021
Франція відкрита для вакцинованих українських мандрівників – Кулеба

Вакиновані українці можуть сміливо вирушати в турподорож до Франції. (ФОТО: ВВС)

До Франції вакциновані українці зможуть їздити і після рішення ЄС виключити Україну з переліку безпечних з епідеміологічної точки зору країн.

 

Як інформує УМ, про це повідомив у Twitter глава МЗС Дмитро Кулеба.

 

«Франція ухвалила рішення залишити кордони відкритими для українців, які пройшли повний курс вакцинації. МЗС продовжує працювати із партнерами в ЄС, аби українці мали максимальну свободу подорожей» – написав міністр.

 

Зокрема, немає обмежень для в'їзду, якщо громадянин України повністю вакцинований однією із вакцин, визнаних Європейським агентством лікарських засобів (EMA) і дозволених для використання на території Франції. До їх числа належать вакцини Pfizer/Comirnaty, Moderna, AstraZeneca/Vaxzevria/Covishield і Jansen/Johnson & Johnson.

 

Для контролю на кордоні вимагають пред'явити тільки документ, що підтверджує вакцинацію та заповнити заяву про відсутність симптомів Covid-19 та/або про відсутність контактів з особами, що захворіли на Covid-19.

 

Якщо громадянин України не пройшов вакцинацію, він може в'їхати до Франції тільки при умові пред'явлення документу, що підтверджує "нагальну необхідність" в'їзду до Франції, а також за наявності ПЛР-тесту, зробленого не більше ніж за 72 годин або тесту на антиген, зробленого не раніше, ніж за 48 годин до в'їзду, пройти тест на антиген в аеропорту Франції після прибуття та дотримуватися 10-денної самоізоляції.

 

Як повідомляла УМ, в Європейському Союзі посли країн-членів виключили Україну з переліку безпечних для подорожей країн, однак кожна держава окремо буде ухвалювати, чи збороняти українцям вʼїзд.