Польський прем'єр назвав Білорусь державою-терористом

09:07, 11.11.2021
Польський прем'єр назвав Білорусь державою-терористом

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький дав точну оцінку діям влади Білорусі.

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький звинуватив Білорусь у державному тероризмі у той час, як нові групи мігрантів намагалися порушити спільний кордон Польщі.

 

Як інформує УМ, про це Моравецький сказав під час пресконференції у Варшаві із президентом Європейської ради Шарлем Мішелем, повідомила 11 листопада DPA

 

За словами польського лідера, вже кілька тижнів людей із Близького Сходу доставляють до Мінська літаками, а потім перевозять до західних кордонів Білорусі з Польщею та Литвою.

 

Він охарактеризував ситуацію на польсько-білоруському кордоні як політичну кризу, а не міграційну кризу з метою дестабілізації ЄС.

 

«Це також тиха помста Лукашенка за підтримку демократичних виборів у Білорусі у серпні 2020 року та за підтримку демократичних змін, які, як ми сподівалися, відбудуться», - сказав Моравецький.

 

Раніше Моравецький попередив Україну про ризики через міграційну кризу.

 

Нагадаємо, що 8 листопада ситуація на польсько-білоруському кордоні безпрецедентно загострилася. Туди прибула велика група мігрантів у супроводі білоруських силовиків. Після кількох спроб кордону, що виявились невдалими, вони розбили табір і відтоді залишаються у ньому.

 

У Польщі кажуть, що загалом з білоруського боку поруч з кордоном може перебувати кілька тисяч людей, а в цілому в країні - до 15 тисяч іноземців, які збираються нелегально перетнути кордон ЄС.

 

Як повідомляла УМ, Варшава заявила, що не виключає сценарію повного закриття польсько-білоруського кордону через ситуацію з мігрантами.