Кличко заявив про рекордну кількість шпиталізованих дітей із коронавірусом у Києві

12:27, 10.11.2021
Кличко заявив про рекордну кількість шпиталізованих дітей із коронавірусом у Києві

У Києві катастрофічна ситуація із захворюваністю на ковід - значно побільшало інфікованих коронавірусом дітей. (Фото: сайт КМДА)

Мер Києва Віталій Кличко повідомив про рекордну кількість шпиталізованих дітей із коронавірусом — такого не було в усі попередні хвилі пандемії. Через це школи залишаються на дистанційному навчанні.

 

Як інформує УМ, про це Кличко повідомив 10 листопада під час брифінгу.

 

«Сьогодні в столичних лікарнях перебувають 85 дітей з коронавірусом та підозрою на захворювання, четверо з них – у реанімаціях. Такої кількості дітей в лікарнях не було в усі попередні хвилі вірусу. Кількість хворих дітей збільшується. Тому, наступного тижня учні, зокрема, молодшої школи (1-4 класів), за парти ще не повернуться. І продовжать навчання в дистанційному режимі», — зазначив Кличко.

 

Він наголосив, що штам «Дельта» — більш агресивний і вражає багато молодих людей і дітей. І вражає з наслідками та ускладненнями. Крім цього, за словами Кличко, ситуація загалом у Києві із коронавірусом погіршується.

 

Додамо, що в Україні можна вакцинувати від коронавірусу дітей від 12 років за умови, що у них зроблені всі планові щеплення (якщо немає, то треба спершу зробити їх, і лише потім від ковіду). Вакцинувати дітей будуть тільки препаратом Pfizer. Для них цю вакцину використовують за тією ж схемою, що й для дорослих, – дві дози по 0,3 мл з інтервалом у 21—28 діб. Вакцинація дітей до 16 років відбувається за обов’язкової згоди батьків. Після щеплення батьки зможуть згенерувати у «Дії» дитячий ковід-сертифікат.

 

Як повідомляла УМ, Україна друга за добовою смертністю від Covid-19.

 

Також УМ інформувала, що в Київській мерії не допустили до роботи 7 працівників, які не були вакциновані проти Covid-19.